StoryEditor

Ďalšie pokuty pre Markízu

28.09.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Televízia Markíza dostala ďalšie pokuty. Pol milióna musí zaplatiť za neodvysielanie oznamu o tom, že porušila zákon. Televízii pritom hrozila až dvojmiliónová pokuta.

Televízia Markíza dostala ďalšie pokuty. Pol milióna musí zaplatiť za neodvysielanie oznamu o tom, že porušila zákon. Televízii pritom hrozila až dvojmiliónová pokuta. Oznam o tom, že porušila zákon v spravodajskom príspevku o zákone o rodine, mala Markíza odvysielať v júli tri razy za sebou pred Televíznymi novinami. Okrem toho musí Markíza podľa rozhodnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu zaplatiť pokutu 120-tisíc korún za neoznačenie sponzora a prerušenie detského programu Kakaosobota reklamou.
Rada zaujala odmietavé stanovisko k vysielaniu takzvaného splitscreenu, čo je vysielanie reklamy počas záverečných titulkov filmov. Televíziu Markíza, ktorá so splitscreenom začala, upozornila na porušenie zákona. Ten totiž hovorí, že reklama a telenákup sa zaraďujú do vysielania medzi jednotlivé programy. Rada pokutovala použitie splitscreenu na konci filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag 15. januára. Okrem toho rada začala preverovať, či Markíza neporušila zákonnú povinnosť objektívnosti a nestrannosti spravodajských programov v Televíznych novinách 21. júna v príspevku Zvýši sa cena plynu?
Naprázdno včera neobišla ani STV. Tá dostala ďalšiu pokutu za program Slovensko hľadá SuperStar. Stotisíc korún má zaplatiť za neoddelenú reklamu medzi sponzorskými odkazmi.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 03:26