StoryEditor

Policajná akcia Špak odhalila drogy i zbrane

18.10.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR
Bratislava -- Polícia odhalila skupinu osôb, ktorá sa zaoberala výrobou a distribúciou syntetických omamných látok a marihuany na území Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja. Policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru dlhodobú akciu nazvali Špak.

Polícia odhalila skupinu osôb, ktorá sa zaoberala výrobou a distribúciou syntetických omamných látok a marihuany na území Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja. Policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru dlhodobú akciu nazvali Špak.
V rodinnom dome v Ivanke pri Dunaji u 36-ročného Juraja O. policajti zaistili 11 osôb. Pri prehliadke zadržali 13 kusov injekčných striekačiek s obsahom pervitínu, tablety drogy extáza, zbrane, strelivo, ručný granát a rôznu elektroniku a šperky pochádzajúce z trestnej činnosti. U 26-ročného Alexandra S. s priateľkou v Záhorskej Bystrici policajti pri domovej prehliadke objavili špeciálne upravené laboratórium na pestovanie marihuany, veľké množstvo vysušenej marihuany a injekčné striekačky s metamfetamínom. "Páchanie drogovej trestnej činnosti obaja zastierali výchovou maloletej dcéry, pričom pri spoločných prechádzkach predávali omamné látky ďalším dílerom, ako i priamym užívateľom. Je to troška nový spôsob ako z kočíka podávať drogy, no ale zrejme sa iniciatíve medze nekladú. V tomto prípade vôbec nie," skonštatoval Packa. Polícia zadržala aj ďalšie osoby. Celková hodnota zaistených drog by na čiernom trhu predstavovala sumu približne pol milióna korún.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 22:52