StoryEditor

Na vysoké školy nastúpilo 170-tisíc študentov

19.09.2006, 00:00
Autor:
SITASITATASRTASR
Bratislava -- Na vysokých školách na Slovensku sa včera začal nový akademický rok. Do lavíc nastúpi spolu takmer 170- tisíc študentov, z toho vyše 56- tisíc externistov.

Bratislava -- Na vysokých školách na Slovensku sa včera začal nový akademický rok. Do lavíc nastúpi spolu takmer 170-tisíc študentov, z toho vyše 56-tisíc externistov.
Len na najväčšej a najstaršej vysokej škole u nás -- na Univerzite Komenského -- bolo v minulom akademickom roku zapísaných osemtisíc novoprijatých študentov a štúdium ukončilo vyše štyri a pol tisíca absolventov. Pre začínajúci v poradí 87. akademický rok fakulty vydali 9 208 dekrétov o prijatí. Na banskobystrickej Univerzite Mateja Bela študuje takmer 17-tisíc študentov, z ktorých vyše polovice tvoria externisti. Do prvých ročníkov prijali do konca augusta takmer 6 500 uchádzačov. Presný počet prvákov bude známy až po vydaní rozhodnutí týkajúcich sa dodatočných prijímacích skúšok. Na deviatich fakultách Technickej univerzity v Košiciach bude v tomto akademickom roku študovať vyše 15-tisíc poslucháčov. V porovnaní s minulým rokom sa počet študentov zvýšil o tisícku.
Na otvorení akademického roka sa v Bratislave zúčastnil aj prezident Ivan Gašparovič. Reforma školstva podľa neho zostáva naďalej jednou z priorít, ktorú bude musieť vláda neodkladne riešiť. Verí, že za štyri roky sa rozsiahla reforma podarí. TASR, SITA

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 07:35