StoryEditor

Infobox 1

30.11.2006, 23:00

Čo treba vedieť pred vstupom do volebnej miestnosti:
-- Volič je povinný preukázať sa pred hlasovaním preukazom totožnosti.
-- Po zázname do zoznamu voličov dostane prázdnu obálku s úradnou pečiatkou obce alebo mesta a dva hlasovacie lístky -- pre voľbu starostu/primátora a pre voľbu poslancov obecného/mestského zastupiteľstva (v Bratislave a Košiciach dostanú voliči o dva hlasovacie lístky viac -- pre voľbu starostu mestskej časti a pre voľbu poslancov miestneho zastupiteľstva).
-- Volič v priestore určenom na úpravu hlasovacích lístkov zakrúžkuje poradové čísla jednotlivých kandidátov na poslancov, avšak najviac toľkých, aký počet má byť v danom volebnom obvode zvolený a z kandidátov na starostu/primátora zakrúžkuje poradové číslo len jedného kandidáta.
-- Obálku s takto upravenými hlasovacími lístkami vloží volič do volebnej schránky.
-- Volič, ktorý sa nemôže v deň volieb dostaviť do volebnej miestnosti zo závažných, najmä zdravotných dôvodov, môže požiadať okrskovú volebnú komisiu, aby mohol hlasovať mimo volebnej miestnosti.
-- Volič, ktorý nemôže upraviť hlasovací lístok pre telesnú vadu alebo preto, že nemôže čítať alebo písať, má právo vziať so sebou do priestoru na úpravu hlasovacích lístkov iného voliča, nie však člena komisie, aby podľa jeho pokynov upravil hlasovacie lístky.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 17:13