StoryEditor

Bilbordom spojil Slovákov s Maďarmi

11.09.2006, 00:00
Preboha, nebláznite! Vyzýva ľudí bilbord vyvesený na obytnom dome v centre Bratislavy. O schladenie slovensko-maďarských vášní sa touto cestou snaží podnikateľ a majiteľ bratislavskej reštaurácie Alojz Hlina.

Preboha, nebláznite! Vyzýva ľudí bilbord vyvesený na obytnom dome v centre Bratislavy. O schladenie slovensko-maďarských vášní sa touto cestou snaží podnikateľ a majiteľ bratislavskej reštaurácie Alojz Hlina. "Nechcem, aby to vyznelo pateticky, ale mal som potrebu urobiť niečo na upokojenie situácie." Inšpiroval sa pritom slovami známej postavičky spisovateľa Jaroslava Haška -- vojak Švejk kričal podľa Hlinu na fronte niečo podobné: "Preboha, nestrieľajte! Veď sú to ľudia!"
Ako samotný autor bilbordu priznáva -- veľký ohlas takáto výzva mať nemôže. Hlina náklady na túto prezentáciu hradil z vlastného vrecka -- tvrdí, že zodpovedajú bežnému štandardu. Obyvateľov obytného domu, ktorí majú na svojej streche dvojjazyčnú výzvu, bilbord neprekvapuje. Skôr ho vítajú. "Som rada, že to tam je. Konečne má niekto aspoň kúsok rozumu a robí niečo konkrétne pre to, aby sa situácia zlepšila," hovorí pani v strednom veku, ktorá nechcela, aby sme zverejnili jej meno. Som hrdá na to, že to máme vyvesené na našom dome -- pridáva sa aj jej susedka. "Súhlasíme s tým, lebo treba už konečne prestať s neznášanlivosťou medzi národmi."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 13:12