StoryEditor

Radičová ide do vedenia SDKÚ

07.11.2006, 23:00

Exministerka práce Iveta Radičová sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou na kongrese SDKÚ-DS uchádzať o post podpredsedníčky. Ako povedala po oznámení svojho vstupu do strany, "to nie je na mojom chcení, či budem alebo nebudem zastávať post v SDKÚ-DS, to je prejav dôvery členskej základne, o ktorú sa budem na kongrese snažiť uchádzať." Predseda strany Mikuláš Dzurinda sa neobáva, že bude "prevalcovaný" svojou novou straníckou kolegyňou, ktorá získala v júnových parlamentných voľbách o takmer 40-tisíc preferenčných hlasov viac ako on. "Vždy som mal tendencie obklopovať sa lepšími, krajšími, schopnejšími, ako som ja sám."
Dzurinda odmietol, že by išlo o nejaký marketingový ťah, keďže Radičová sa dlhodobo radí k najpopulárnejším politikom. "Pripomínam, že podnet prišiel od pani Radičovej." Dzurinda sa nechcel bližšie vyjadrovať k prípadným zmenám vo vedení strany, ku ktorým by malo prísť na budúcotýždňovom kongrese.
Podľa medializovaných informácií by o post podpredsedu SDKÚ mohli prísť exministri obrany Juraj Liška a dopravy Pavol Prokopovič a poslanec Pavol Kubovič. Na ich miesta majú namierené práve Radičová a exminister vnútra Martin Pado. Bývalí ministri financií Ivan Mikloš a zahraničných vecí Eduard Kukan a súčasný podpredseda NR SR Milan Hort by na podpredsedníckych stoličkách mali zotrvať.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 01:32