StoryEditor

Kauzou Litva sa bude zaoberať Brusel

30.11.2005, 23:00
Spor slovenskej vlády s policajtmi bude riešiť Európska komisia. Návrhom na pôde Európskeho parlamentu presadili slovenskí europoslanci za Smer-SD.

Spor slovenskej vlády s policajtmi bude riešiť EK. Návrh presadili slovenskí europoslanci za Smer-SD. Nepáčilo sa im, že po proteste policajtov za vyššie mzdy minister vnútra Vladimír Palko odvolal šéfa Odborového zväzu polície Miroslava Litvu. "Komisia by mala preveriť, či jeho odvolanie neporušuje právo občanov EÚ združovať sa a zúčastňovať sa na odborovom vyjednávaní," vyhlásil predseda frakcie európskych socialistov v EP Martin Schulz. Podľa europoslankyne Moniky Beňovej "slovenská vláda degradovala predsedu Odborového zväzu polície a pohrozila každému policajtovi, ktorý by chcel bojovať za svoje práva." Prerokovaním problému na medzinárodnom fóre chce dosiahnuť, aby slovenská vláda a Ministerstvo vnútra SR svoj postoj prehodnotili. Proti návrhu vystúpil slovenský europoslanec z frakcie ľudovcov Peter Šťastný (SDKÚ). "Spomínaný problém neexistuje." Litva podľa neho "porušil svoju úlohu, a jeho nadriadený - minister vnútra - mu preto uložil trest." Ďalší protest za vyššie mzdy chystajú policajné odbory už na túto sobotu. Palko pohrozil, že protestujúcich prepustí pre porušenie etického kódexu, podľa ktorého musí byť policajt nestranný.

01 - Modified: 2003-02-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Tendre v EÚ -- 9 02 - Modified: 2003-02-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Pošta Partner
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 16:44