TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Pellegriniho Hlas: Štát má peniaze na Matovičovu reformu, no odmietal ich dať ľuďom

14.11.2021, 16:35
Matovičov plán na vyššiu pomoc deťom vníma mimoparlamentná strana ako ďalší z množstva jeho predvolebných či povolebných sľubov, ktoré sa nikdy nenaplnili a ľudia ostali sklamaní a podvedení.

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) v nedeľu pri predstavovaní prvej časti daňovo-odvodovej reformy jasne potvrdil, že štát mal a má prostriedky na to, aby vedel pomáhať ľuďom.

Vláda však tieto peniaze odmietala dať ľuďom, pri všetkých návrhoch sa totiž vyhovárala na nedostatok peňazí. Uviedla to mimoparlamentná strana Hlas-SD v reakcii na financovanie predstavenej časti daňovo-odvodovej reformy.

​Hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková uviedla, že Hlas dal viacero návrhov na pomoc ľuďom - zvýšenie pandemickej OČR, jednorazový príspevok 300 eur na každé dieťa, vyšší rast dôchodkov či zníženie DPH na stále rastúce energie. "Oddnes vieme, že štát tieto peniaze má, no z politických dôvodov ich odmieta dať ľuďom," skonštatovala.

Matovičov plán na vyššiu pomoc deťom vníma mimoparlamentná strana ako ďalší z množstva jeho predvolebných či povolebných sľubov, ktoré sa nikdy nenaplnili a ľudia ostali sklamaní a podvedení.

"Viac ako sľuby ministra financií hovoria jeho skutky - a tie boli také, že v júni odmietol návrh Hlasu-SD na zdvojnásobenie rodinných prídavkov a vzápätí ho zvýšil o 38 centov, čo je čistý výsmech všetkým rodičom," ilustrovala hovorkyňa.

Celá daňová reforma zatiaľ podľa mimoparlamentnej strany vyzerá ako typické cirkusové číslo Matoviča - veľkolepé kulisy, tajomné slogany a predvádzanie sa pred kamerami, no jeho samotní koaliční partneri sa o reforme dozvedajú z televíznych obrazoviek.

"Je preto viac než pravdepodobné, že dopadne rovnako ako doterajšie ´svetoborné´ nápady lídra OĽANO a skončia sa hľadaním vinníka, kvôli ktorému sa nikdy neuskutočnili," uzavrela hovorkyňa.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 16:55