StoryEditor

Prvá dáma odovzdá špeciálne stolíky pre nevidiacich žiakov

12.06.2007, 14:35
Autor:
SITASITA

Špeciálne stolíky pre nevidiacich žiakov odovzdá v stredu prvá dáma Silvia Gašparovičová Základnej škole internátnej pre slabozrakých a nevidiacich v bratislavskej Karlovej Vsi. Stolíky pre jednu triedu v hodnote 70 000 korún zakúpila jej nadácia z časti finančných prostriedkov, ktoré získala na charitatívnom podujatí zameranom na svet nevidiacich detí. Stolíky pre ďalšiu triedu v tejto škole chce nadácia kúpiť v krátkom čase z časti peňazí získaných na aukcii v rámci Záhradnej slávnosti.
Základnú školu pre slabozrakých a nevidiacich v bratislavskej Karlovej Vsi slávnostne otvorili v roku 1961. V prvých rokoch používali žiaci osobné optické pomôcky, príložné lupy, ďalekohľadové okuliare a turmóny. Až začiatkom deväťdesiatych rokov začali vybavovať školu elektronickými kompenzačnými pomôckami. Rozšírením používania PC sa ukázali ďalšie možnosti používania aplikovaných programov. Vzhľadom na to, že ide väčšinou o drahé pomôcky, škola sa nezaobíde bez darov a sponzorských príspevkov.
Základnú školu internátnu pre slabozrakých a nevidiacich navštevujú deti z celého Slovenska. Zariadenie poskytuje starostlivosť dennú, týždennú, mesačnú aj celoročnú.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 13:34