StoryEditor

Fico nám dáva 40 rokov

18.10.2006, 00:00
"Krajina je zbavená energetickej bezpečnosti, 21 percent obyvateľstva žije v chudobe, 14 až 15 percent je nezamestnaných, priemerný dôchodok sa pohybuje v rozpätí 160 až 170 eur," vysvetlil na októbrovej pracovnej návšteve Talianska slovenský premiér Rober Fico svojmu kolegovi Romanovi Prodimu. Taliansky ministerský predseda totiž označil Slovensko za veľmi úspešnú krajinu, ktorá dokázala zužitkovať vstup do EÚ vo svoj prospech.

"Krajina je zbavená energetickej bezpečnosti, 21 percent obyvateľstva žije v chudobe, 14 až 15 percent je nezamestnaných, priemerný dôchodok sa pohybuje v rozpätí 160 až 170 eur," vysvetlil na októbrovej pracovnej návšteve Talianska slovenský premiér Robert Fico svojmu kolegovi Romanovi Prodimu. Taliansky ministerský predseda totiž označil Slovensko za veľmi úspešnú krajinu, ktorá dokázala zužitkovať vstup do EÚ vo svoj prospech. Fico talianskeho premiéra informoval, že Slovensko sa dostane na priemer životnej úrovne starších členov EÚ za obdobie 35 až 40 rokov. Vyplýva to zo správy o Ficovej zahraničnej ceste, ktorou sa bude zaoberať vláda.
Okrem iného slovenský premiér ocenil rozhodnutie talianskej vlády zrušiť prechodné obdobie pre voľný pohyb pracovných síl. Podľa Prodiho Taliansku nespôsobujú problémy pracovníci prichádzajúci z nových členských krajín EÚ, ale z Afriky a z iných končín sveta. Talianski podnikatelia sú podľa neho spokojní s rovnou daňou v SR, aj keď na druhej strane to určite spôsobuje problémy štátnemu rozpočtu. Robert Fico si však myslí, že daňový dumping je to najhoršie riešenie pre ekonomiku vo fáze transformácie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 23:04