StoryEditor

Násilie medzi deťmi

18.12.2006, 23:00

14-ročná žiačka ZŠ v Žarnovici bola obvinená z vydierania 7-ročného dievčaťa. Pod hrozbou bitky a hodenia do potoka postupne získala od mladšej spolužiačky takmer 1 500 Sk. (október 2006)

Deviataci zo základnej školy na Opavsku vyhodili dvoch svojich spolužiakov z okna. Okno bolo vo výške 82 cm. Incident sa síce skončil bez zranení, no polícia začala prípad vyšetrovať ako trestný čin. (september 2006)

Priamo v priestoroch základnej školy pod hrozbou násilia okrádali dve 14-ročné žiačky z Prievidze viacero mladších spolužiakov. Niektorí tak prišli o teplákovú súpravu, svoje desiate, či museli zaplatiť za cestovné lístky šikanujúcich žiačok. (jún 2006)

Deviataci v Prievidzi po prevzatí vysvedčenia začali rozbíjať okná, rozkopali lavice, stoličky a lavice a znečistili steny. Štyroch bezprostredne po čine zadržala mestská polícia. (jún 2006)

Tesne pred koncom školského roka žiakovi základnej školy deviataci nastriekali na ruku horľavý sprej a zapálili ho. Chlapec skončil s popáleninami. (jún 2006)

13-ročný žiak ZŠ v Bohdanovciach opakovane fyzicky napádal svojich spolužiakov a bral im písacie potreby. Tiež podložil nohu spolužiačkam, zranenie jednej z nich si vyžiadalo jedenásťdňovú práceneschopnosť. (január 2006??)

Traja šiestaci zo ZŠ na Myjave chceli nožmi napadnúť triednu učiteľku a spolužiakov. Svoj plán prezradili niektorým rovesníkom, tí to však považovali za žart. Počas vyučovacej hodiny jeden z útočníkov priložil na spolužiakov krk nôž. (marec 2005)

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 11:36