StoryEditor

Divákom chcem vrátiť vyváženosť

19.12.2006, 23:00

Kedy ste dostali od Radima Hrehu ponuku šéfovať spravodajstvu STV?
-- Ponuka prišla po tom, ako sa stal pán Hreha generálnym riaditeľom STV.
Hreha tvrdí, že máte spoločné názory na spravodajstva. Diskutovali ste už aj o podobe spravodajstva STV?
-- Riaditeľ pozná moju prácu, ktorú ponúkam z éteru poslucháčom, a vedel o tom, že som bol skoro dva roky šéfredaktorom Rádia Slovensko. Myslím si, že to rozhodlo o tom, prečo ma oslovil. Nemôžem povedať, že by sme o podobe spravodajstva veľa diskutovali, pretože na to nebolo ešte príliš veľa času, ale s mojimi predstavami súhlasil.
Ako by teda malo podľa vás vyzerať spravodajstvo STV?
-- Spravodajstvu by sa malo vrátiť to, čo si STV, ale najmä jej diváci zaslúžia -- jeho vyváženosť a objektívnosť. Domnievam sa, že najväčšou chybou bolo, že spravodajstvo STV sa pustilo do súperenia so súkromnými televíziami a popri tom používalo aj ich metódy, ako je skladba relácie, výber alebo spracovanie témy.
Chystáte aj personálne zmeny?
-- O tom je ešte predčasné hovoriť. Najskôr sa chcem s kolektívom zoznámiť, pohovoriť s redaktormi, vypočuť si ich názory a až potom vyrieknuť nejaké súdy a rozhodnutia. Rád by som im dal aj novú motiváciu.
Ako rozhlasový redaktor ste pôsobili v Prahe. Nebude pre vás určitým hendikepom, že ste na istý čas vypadli zo slovenskej reality?
-- Nemyslím si to, alebo ako sa hovorí "všetko zlé je na niečo dobré". V Prahe zas nepôsobím tak dlho a Praha nie je tak ďaleko od Bratislavy. Alebo -- zobrané z druhej strany -- aj tu, tak ako napokon počas môjho pôsobenia v Rusku či Nemecku, som mohol načerpať nové skúsenosti, ktoré sa v nie neposlednom rade týkajú práve spravodajstva.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:13