StoryEditor

Smrť v kauze Hedviga

25.05.2007, 00:00
Autor:
redred

BRATISLAVA -- Muž, ktorý vlani v novembri podal na študentku Hedvigu Malinovú trestné oznámenie, spáchal samovraždu. Začiatkom mája si 36-ročný Juraj K. zobral život v pivnici svojho domu v Šali. Informáciu priniesla včera popoludní stránka www.sme.sk. HN ju vzápätí potvrdil policajný hovorca Martin Korch. "Cudzie zavinenie bolo vylúčené. K motívom jeho konania sa vyjadrovať nebudeme. Samotné vyšetrovanie to neovplyvní."
Na základe jeho trestného oznámenia začala polícia Hedvigu Malinovú v polovici mája stíhať -- obvinila ju z trestných činov krivej výpovede a prísahy, za čo jej hrozí až 5-ročný trest. "Nehľadajme v tom súvislosti s niečím iným, ani žiadnu senzáciu," reagoval Korch. Na našu otázku, či Juraj K. zanechal list na rozlúčku, policajný prezident povedal: "Bez komentára."
Hedviga Malinová sa o smrti Juraja K. dozvedela včera ráno. "Spáchal samovraždu? Prvýkrát to počujem. Je to novinka pre mňa, nevedela som to," zareagovala pre TASR študentka. Informácia ju "zastihla" o deviatej ráno, keď prišla spolu so svojim advokátom Romanom Kvasnicom na výsluch do Nitry. "Je predčasné sa k tomu vyjadrovať," reagoval pre HN Malinovej právny zástupca Roman Kvasnica. Výsluch obvinenej študentky sa včera nakoniec nekonal -- vyšetrovateľ to vraj vysvetlil práve smrťou Juraja K. red

Vývoj kauzy:
25. augusta 2006 --
Dvaja mladí muži v Nitre údajne prepadli 23-ročnú Hedvigu Malinovú.
11. septembra 2006 -- Vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie vo veci útoku, pretože sa skutok nestal.
13. septembra 2006 -- Hedviga Malinová obvinila policajtov, že na ňu tlačili, aby sa priznala, že klamala.
30. novembra 2006 -- Nitriansky vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za krivú výpoveď a prísahu.
14. mája 2007 -- Vyšetrovateľ obvinil študentku.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. máj 2024 20:51