TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Opoziční poslanci podali návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi Krajniakovi

28.10.2021, 15:33
Autor:
TASRTASR
Dôvodom sú milióny eur z pandemickej pomoci, ktoré mal štát poslať schránkovým firmám.

Opoziční poslanci na sociálnej sieti informovali, že podali návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi práce Milanovi Krajniakovi (Sme rodina). Dôvodom sú milióny eur z pandemickej pomoci, ktoré mal štát poslať schránkovým firmám.

Poslanci Ján Richter (Smer) a Erik Tomáš (nezaradený) na sociálnej sieti uviedli, že podali návrh na odvolanie Krajniaka z funkcie.

"Minister práce Milan Krajniak doteraz nevyvodil osobnú zodpovednosť za to, že úrad práce poslal pravdepodobne až 24 miliónov eur zo štátnej prvej pomoci schránkovým firmám," odôvodnil Richter. Krajniakovi však vyčítajú napríklad aj rušenie sociálnych opatrení.

Z informácií na webovej stránke NR SR vyplýva, že návrh skupiny poslancov na vyslovenie nedôvery Krajniakovi bol doručený v stredu (27. 10.). Poslanci v návrhu žiadajú zvolať schôdzu, na ktorej sa prerokuje návrh na odvolanie ministra práce.

"Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak nesie rozhodujúcu mieru zodpovednosti za systematický rozklad základných pilierov sociálneho štátu na Slovensku zo strany súčasnej vlády a koalície," konštatujú v odôvodnení návrhu.

Podľa rokovacieho poriadku má predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) schôdzu zvolať do siedmich dní od podania návrhu.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 04:32