StoryEditor

Fico: Vymysleli si príbeh o pytliactve. Pravdepodobne ma najskôr sledovali

26.10.2021, 14:03
Autor:
redredTASRTASR
Predseda Smeru chce, aby sa na aktuálnej schôdzi parlamentu rokovalo o sledovaní a odpočúvaní opozičných predstaviteľov na Slovensku.

Predseda Smeru potvrdil stretnutie na chate a vyjadril sa, že v podobných aktivitách mieni pokračovať, pretože je to súčasť jeho práce. Robert Fico to povedal na tlačovej konferencii v parlamente.

Nahrávky z chaty pri Nitre, ktoré včera zverejnil portál Aktuality.sk, zobrazujú jeho, podpredsedu sociálnych demokratov Roberta Kaliňáka, advokáta mnohých obvinených prominentov vrátane Mariana Kočnera Mareka Paru, syna uväzneného exšéfa polície Tibora Gašpara a otca uväzneného nitrianskeho oligarchu Norberta Bödöra Miroslava Bödöra.

​Stretnutia s obhajcami aj európsky unikát  

Vo videách zúčastnení rozoberajú trestné stíhania bývalých vysokopostavených štátnych predstaviteľov z čias, keď bol Smer pri moci, alebo známych podnikateľov. Kým Fico ich obhajuje a tvrdí, že sú nevinní, z radov koaličných predstaviteľov znie presvedčenie, že stopy postupne vedú priamo k nemu.

"Naďalej zotrvávam na tom, že ľudia, ktorí sedia vo väzbe, a boli tam pozvaní skupinou vyšetrovateľov okolo pána Čurilu, sú nevinní a sedia tam nezákonne," podotkol k tomu, prečo sa stretáva s obhajcami niektorých ľudí, ktorí sedia vo väzbe. 

Podľa Ficových slov sú však zarážajúce iné fakty: "Pravdepodobne je to prvýkrát, v rámci Európskej únie, čo oficiálne dal štát sledovať a odpočúvať lídra opozičnej strany."

Tvrdí, že je šokujúce, akým spôsobom sa to spravilo: "Vymysleli si príbeh o pytliactve. Pravdepodobne ma najskôr sledovali a vedeli, na aké stretnutia chodím."  

Fico naráža na fakt, že podľa medializovaných informácií mala polícia pôvodne chatu monitorovať kvôli podozreniam z pytliactva a netušila, že napokon bude sledovať stretnutia mocných.

Jasné priority politika 

Videozáznamy zachytávajúce jeho stretnutia v poľovníckej chate okomentoval nasledovne: "Stretával som sa a budem sa stretávať. Budem to robiť tak, aby ma žiadni policajti nemohli sledovať a odpočúvať. Som politik, ktorý má v rámci svojej agendy veľmi jasnú prioritu. Hovorím o nespravodlivosti a nezákonnosti, ktorá sa deje voči nominantom opozície, predstaviteľom Smeru-SD a voči ľuďom, ktorí sú so Smerom-SD spájaní." 

Zároveň na tlačovej konferencii Robert Fico navrhol, aby sa na aktuálnej schôdzi parlamentu rokovalo o sledovaní a odpočúvaní opozičných predstaviteľov na Slovensku.

Chce, aby na schôdzu prišli o tejto téme diskutovať minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), šéf Generálnej prokuratúry Maroš Žilinka a šéf Úradu špeciálnej prokuratúry Daniel Lipšic. 

Pri hlasovaní v utorok po sedemnástej chce Smer-SD požiadať klub hnutia Sme rodina, aby mohli v mene troch klubov zaradiť nový bod tejto schôdze s témou odpočúvanie a sledovanie opozície na Slovensku.

01 - Modified: 2021-10-25 14:51:43 - Feat.: 0 - Title: Nový dôkaz v kauze Očistec: Súdu mali predložiť nahrávku Fica s Gašparovým synom či Bödörom starším 02 - Modified: 2021-10-25 17:52:41 - Feat.: 0 - Title: Fico reaguje na zverejnené videá: Lipšic a jeho nohsledi musia byť v kríze 03 - Modified: 2021-10-26 09:35:59 - Feat.: 0 - Title: Advokát Para reagoval na uniknuté video s Ficom: Kaliňákovi som dával právne rady 04 - Modified: 2021-10-26 11:24:06 - Feat.: 0 - Title: Hamran o nahrávke z chaty: Konanie Kaliňáka nie je bežné
01 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 02 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 03 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico 04 - Modified: 2024-04-18 17:48:37 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 05 - Modified: 2024-04-17 09:36:32 - Feat.: - Title: Celistvosť Ukrajiny je len teória. Rusko jej územie nevráti, vyhlásil Fico na eurovýbore
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 03:33