TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Sulík podáva na Fica trestné oznámenie. Líder Smeru porovnával kokaín k ministrovej strane

26.10.2021, 11:13
Autor:
TASRTASR
Richard Sulík vyhlásil v rozprave k návrhu na jeho odvolanie, že podáva trestné oznámenie. Je smerované na Roberta Fica. Ten mal v relácii porovnať kokaín so stranou SaS.

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) podáva trestné oznámenie na lídra opozičnej strany Smer-SD Roberta Fica pre výroky o kokaíne.

Vyhlásil to v utorok v rozprave k návrhu na jeho odvolanie v pléne parlamentu. Zároveň skonštatoval, že všetky školy vyštudoval poctivo a prisľúbil, že prinesie maturitné vysvedčenie.

Pravda verzus lož 

​Dodal tiež, že na ranč si zobral úver a stál ho približne toľko ako lepší bratislavský byt. Dôvody na jeho odvolanie považuje za smiešne.

Fico podľa Sulíka v relácii povedal, že "kokaín a SaS, to je ako jedna rovnica". Dodal, že obaja o sebe hovoria veci, ktoré sa tomu druhému nepáčia. Rozdiel je však podľa ministra v tom, že Fico klame a on hovorí pravdu.

"Ja som v živote kokaín nebral, nikdy v živote som sa toho nedotkol," ubezpečil minister. Zároveň zdôraznil, že žije čestný život, nie "fejkový". Fico totiž naznačil, že Sulík sfalšoval maturitné vysvedčenie.

​Minister potvrdil, že keď doreční, pôjde zobrať svoje vysvedčenie aj s úradným prekladom. "Tu ste teda naozaj šliapli vedľa," podotkol.

Zdokladovať celý život 

Priblížil aj skutočnosti okolo nadobudnutia ranča v Austrálii. Ozrejmil, že ho kúpil v roku 2019 spolu s ďalšími dvoma fyzickými osobami nepriamo cez spoločnosť. Preto samotný objekt nemožno nájsť v jeho majetkovom priznaní.

Má však podiel v obchodnej spoločnosti, ktorá takúto nehnuteľnosť vlastní. Osoby, s ktorými ranč vlastní, menovať nechcel, pretože sú to verejnosti neznáme osoby.

"Ja som si zobral úver, ja som založil dva byty, ktoré mi v Bratislave patria," opísal Sulík s tým, že úver je dohľadateľný. Podľa vlastných slov tak vie zdokladovať nielen ranč, ale celý svoj život.

V prípade ranču ide podľa neho o sumu na úrovni lepšieho bratislavského bytu. Jeho plán je tráviť tam zimné mesiace.

​Skutky ako dôkazy 

Podľa predkladateľov návrhu na jeho odvolanie nepredstavil Sulík jediné racionálne riešenie, ten to odmieta.

Spomenul napríklad zavedenie transparentnej regulácie prirodzených monopolov v energetike, prijatie novely zákona o kritickej infraštruktúre, novely atómového zákona či opatrenia na to, aby dostali Mochovce do funkčného stavu.

Uistil tiež, že plynu je dostatok. Pri elektrine bude podľa neho nárast tri - štyri eurá mesačne. "To ma mrzí, nevieme viac urobiť," dodal s tým, že dôležité sú pevné pracovné miesta. Zvýšené náklady priemyslu sa podľa neho vláda snaží kompenzovať.

Podáva zároveň trestné oznámenie na manažérov Slovakia Energy. "To, čo oni urobili, nebolo len nekorektné a nemorálne, bolo to aj protizákonné," vyhlásil. Spomenul tiež zavádzanie pásmovej tarify za prevádzkovanie systému.

01 - Modified: 2021-10-21 16:07:18 - Feat.: 0 - Title: Parlament bude hlasovať o odvolaní Sulíka. Kollár sľubuje, že ho podporí 02 - Modified: 2021-10-22 05:52:21 - Feat.: 0 - Title: Remišovej stratené ministerstvo nechýba. Kolíková je Sulíkov problém, tvrdí 03 - Modified: 2021-10-24 13:27:35 - Feat.: 0 - Title: Sulík: Ak by udrela najtuhšia zima za 20 rokov, Duslu a Slovnaftu by hrozila odstávka dodávok plynu 04 - Modified: 2021-10-25 16:16:22 - Feat.: 0 - Title: Sulíkov ranč v Austrálii: Vlastní ho spolu s ďalšími dvomi neznámymi osobami
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 18:02