StoryEditor

Rehák chce Podhradie aj Záhorie

09.11.2006, 23:00

Firmy Vydrica a Nandin dvor, v ktorých figuruje podnikateľ Ladislav Rehák, pripravujú investície v časti bratislavského Podhradia, vo Vysokej pri Morave a Zohore. V obidvoch je Rehák podľa registra predsedom ich predstavenstiev.
V bratislavskom Podhradí chce Vydrica postaviť polyfunkčné bloky s bytmi, občianskou vybavenosťou a parkoviskami. Na Záhorí zasa plánuje akciovka Nandin dvor zriadiť rekreačno-športový areál s rovnakým názvom. Jeho súčasťou by malo byť aj golfové ihrisko.
Reportéri HN chceli včera navštíviť spoločnosť Vydrica na Ulici Vladimíra Clementisa č. 10 v Bratislave v snahe získať informácie o jej projekte obnovy Podhradia. Vo firme vraj nikto nebol. Ani v akciovke Urbicom, v ktorej orgánoch tiež Rehák figuruje a ktorá sídli v tej istej budove. Potvrdila to pracovníčka Urbiconu. Keď sme jej povedali, o čo máme záujem, odmietla s nami komunikovať. Na tejto adrese sídli niekoľko firiem, v ktorých orgánoch je Rehák. Niektoré však nie sú uvedené pri vchode na informačnej tabuli.
Investície v Podhradí a na Záhorí teraz posudzuje ministerstvo životného prostredia podľa zákona o vplyvoch (stavieb) na životné prostredie. Podľa vyjadrenia rezortu príslušný odbor posudzovanie ešte neskončil, a tak sa investičné akcie ešte nemôžu začať.
Rehák figuruje podľa obchodného registra v štatutárnych orgánoch, dozornej rade, či ako spoločník v osemnástich eseročkách a akciových spoločnostiach, z ktorých jedna je v likvidácii.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 16:57