StoryEditor

Zvrat v kauze útoku zaškočil i rodákov

13.09.2006, 00:00
Prekvapivým zvratom v prípade údajného extrémistického útoku boli včera zaskočení aj obyvatelia Horného Mýta, kde má študentka Hedviga M. trvalý pobyt. V obci neďaleko Dunajskej Stredy všetci náhodne oslovení ľudia tvrdili, že ide o veľmi slušné dievča, ktoré nikdy nemalo žiadne konflikty a v dedine má dobrú povesť. Podobný postoj zaujali i pedagógovia z Univerzity Konštantína Filozofa, kde Hedviga študuje kombináciu maďarčina -- nemčina. Dekan Fakulty stredoeurópskych štúdií Univerzity Konštantína filozofa Béla László je náhlym zvratom vo vyšetrovaní prekvapený a nevie si ho vôbec vysvetliť.

Prekvapujúcim zvratom v prípade údajného extrémistického útoku boli včera zaskočení aj obyvatelia Horného Mýta, kde má študentka Hedviga M. trvalý pobyt. V obci neďaleko Dunajskej Stredy všetci náhodne oslovení ľudia tvrdili, že ide o veľmi slušné dievča, ktoré nikdy nemalo žiadne konflikty a v dedine má dobrú povesť. Podobný postoj zaujali i pedagógovia z Univerzity Konštantína Filozofa, kde Hedviga študuje kombináciu maďarčina -- nemčina. Dekan Fakulty stredoeurópskych štúdií Univerzity Konštantína filozofa Béla László je náhlym zvratom vo vyšetrovaní prekvapený a nevie si ho vôbec vysvetliť.
"Jej mama pracuje ako sekretárka na obecnom úrade, otec je živnostník. Poriadnejšiu rodinu by ste u nás o obci ťažko hľadali," potvrdila nám včera pani z vedľajšieho domu, ktorá zverejneným výsledkom policajného vyšetrovania príliš nedôveruje. Podozrenie, že znalecké posudky a policajné postupy sú nedôveryhodné, vyjadrilo aj viacero ďalších obyvateľov Horného Mýta. Celá kauza je podľa nich spolitizovaná a škodí vzájomnému spolužitiu obyvateľov slovenskej a maďarskej národnosti.
Zastavením trestného stíhania neznámych páchateľov bola veľmi prekvapená i mladá študentka z Horného Mýta, ktorú Hedviga vo voľnom čase učila nemčinu a pripravovala ju na prijímacie skúšky. "Bola som s ňou vo veľmi častom kontakte a môžem povedať, že ju poznám naozaj dobre. Zdá sa mi úplne nepravdepodobné, že by takto mohla klamať," potvrdila kamarátka.
Údajná obeť extrémistického útoku odišla včera skoro ráno z domu a nepodarilo sa nám s ňou skontaktovať. Hedvigina matka nám v telefonickom rozhovore potvrdila, že dcéra včera na polícii využila svoje právo oboznámiť sa so spisom, ktorý sa týka jej prípadu. Akékoľvek ďalšie vyjadrenie k celej kauze odmietla poskytnúť, podobne ako Hedvigin právny zástupca Gábor Gál.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
06. máj 2024 15:23