StoryEditor

Danko urazil renomovaného právnika. Ten mu odkázal, že je nepriateľom gramatiky

14.12.2017, 18:10
Autor:
lmlm
Šéf parlamentu Andrej Danko dnes zopakoval, že jeden z dvojice Jana Laššáková a Mojmír Mamojka sa ústavným sudcom nemal stať.

Šéf SNS dnes veľmi podráždene reagoval na kritiku viacerých právnikov, ktorí spochybnili jeho názor na to, že Kiska nemôže vymenovať aj Janu Laššákovú a aj Mojmíra Mamojku za Ústavného sudcu.

Danko dnes zopakoval, že jeden z tejto dvojice sa ústavným sudcom nemal stať.

Šéf parlamentu v reakcii narážal aj na právnikov, slovne sa obul do renomovaného právnika Petra Kubinu, ktorý zastupoval opozíciu v prípade zrušenia Mečiarových amnestií.

"Videl som toho jedného advokáta, ktorý nám tu koktal o amnestiách, Kubinu, ako včera rozpráva, že teda to rozhodnutie Ústavného súdu sa mu nepáči, ale páči sa mu tá časť, ktorá teda hovorí, že sú siedmi," vyhlásil Danko.

​Dodáva, že v platnosti ostali títo kandidáti, ale Ústavný súd sa podľa neho nezaoberal skupinovým triedením kandidátov.

Kubina v reakcii najprv odkázal, že Danko je nepriateľ gramatiky a syntaxu.

Pokiaľ ide o poznámku pána Danka o mojom údajnom „koktaní“ o amnestiách, tak výhrady k zrozumiteľnosti môjho rečového prejavu by som očakával skôr z iných miest. Som rád, že Ústavný súd mojim argumentom v prospech zrušenia Mečiarových amnestií nielen porozumel, ale podstatnú časť z nich si aj osvojil a prevzal do odôvodnenia svojho prelomového rozhodnutia v tejto veci,“ napísal Kubina.

​Právnik dodal, že akokoľvek považuje rozhodnutie I. senátu Ústavného súdu z minulého týždňa za svojvoľné a nekvalitné, tak uznáva, že je úplne jednoznačné v tom, že prezidentovi ukladá vymenovať troch kandidátov zo siedmich a nie dvoch z troch a jedného z dvoch.

"To neznamená, že súhlasím s výrokom a odôvodnením tohto rozhodnutia, len konštatujem, že v tejto konkrétnej otázke nedáva priestor na pochybnosti o tom, čo sa od prezidenta žiadalo a aké sú limity pre jeho konanie. Uvedený spor však spätne poukazuje na nekvalitu toho rozhodnutia, pretože najdôležitejším poslaním Ústavného súdu je, aby svojimi rozhodnutiami ústavné spory jednoznačne odstraňoval a nie ich vytváral,“ doplnil Kubina.

​Slovný útok Andreja Danka na právnika Petra Kubinu sa začína od času 11:10:

01 - Modified: 2024-04-24 13:46:09 - Feat.: - Title: Ústavný súd posúdi ústavnosť minuloročnej zmeny zákona o EIA 02 - Modified: 2024-04-24 13:41:42 - Feat.: - Title: Ústavný súd posúdi ústavnosť zákona o štátnom rozpočte na tento rok 03 - Modified: 2024-04-17 12:31:12 - Feat.: - Title: Ústavný súd posúdi ústavnosť častí zákonov týkajúcich sa manželstva 04 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico 05 - Modified: 2024-04-10 07:27:53 - Feat.: - Title: Ústavnoprávny výbor začal vypočúvať kandidátov na sudcu Ústavného súdu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 23:46