Premiér Robert FicoHN/Pavol Funtál
StoryEditor

"Nerobme z vyrovnaného rozpočtu posvätnú kravu." Čo povedal Fico na HNClube

13.12.2017, 23:00

Prinášame vám výber najzaujímavejších výrokov premiéra Roberta Fica na HNClube

– Ako to zmení kvalitu vášho života, ak bude vyrovnaný rozpočet? Nerobme z vyrovnaného rozpočtu nejakú posvätnú kravu.
– Lieková agentúra bola komédia, bol to podvod na malé krajiny.
– Padla táto krajina, keď sme dali milión ľuďom na vlaky zadarmo? Padla táto krajina, keď sme dali pre deti peniaze na lyžiarske výcviky? (O zvyšovaní minimálnej mzdy)
– Keď je dobre, treba dať ľudom.
– Nerobím politiku pre čísla v rozpočte, je to ekonomický nástroj na to, ako robiť politiku. Vôbec nie je pravda, že pravičiari zarobia a socialisti rozhádžu.
– Nie som za bohapusté rozdávanie peňazí, ale nemôžeme si zakladať na nízkych mzdách. Nemôžeme si vytvoriť konkurencieschopnosť na tom, že sú tu nízke platy.
– Čo sa kde ukradlo, prosím vás? Dokonca aj Hrad sme že vraj ukradli a dnes sa pri ňom všetci fotia, aj tí najväčší opozičníci.
– Keď som bol na tej slávnej nočnej, tak tam robili ľudia z ôsmich krajín. V rámci EÚ je to jedno, máte voľný pohyb, každý má právo si nájsť prácu.
– Musíme sa baviť s podnikateľmi o motiváciách, ako udržať pracovnú silu.
– Ešte tú inteligenciu dreveného koníka mám. Ja viem, kam ma tlačíte, ale nedotlačíte ma tam.
– Viem si predstaviť Mira Lajčáka či Maroša Šefčoviča. (Na margo ich kandidáta na prezidenta krajiny).
– Verejnosť nepotrebuje za prezidenta človeka, ktorý ju polarizuje.
– Obrovskú šancu bude mať nestranícky kandidát v prezidentských voľbách. Len ten kandidát, kým začne kandidovať, by si mal upratať veci, aby sa nestalo, že počas mandátu bude výrazne spochybňovaný.
– Bola to veľká politická chyba kandidovať z pozície predsedu vlády. Ja sa pri tejto téme obmedzím len na vyjadrenie, že ja kandidovať nebudem.
– Niekedy sa stane, že vlády, ktoré tvoria koalíciu, chcú byť na niečom odprezentované. Preto sme sa dohodli, že SNS si odprezentuje 13. a 14. platy, Most-Híd zmeny pre dôchodcov a my si odprezentujeme príplatky za prácu v noci a cez víkend.
– Slovensko je aj do budúcnosti odsúdené na regionálne rozdiely.
– Bola veľká chyba pustiť stredné školy do kompetencie územných celkov. Mali by sa vrátiť do rúk štátu. Štát by mal mať tú moc a nebáť sa povedať, aby tu nebol študijný odbor animátor voľného času či ako sa to volá?
– My sme z hľadiska dopadu na HDP najpriemyselnejšia krajina v Európskej únii.
– Nemôžeme stále hovoriť, že znižujme dane a odvody, a druhým dychom hovoriť dajme peniaze do školstva.
– Cesta je nielen z Číny do Európy, ale aj z Európy do Číny. Tak či tak ten tovar sa sem valí. Ak sa sem tovar valí, tak neurobme chybu a urobme všetko pre to, aby sa valil aj cez Slovensko.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 00:38