Minister financií Peter KažimírTASR/M. Baumann
StoryEditor

Kažimír u Braňa Závodského: Sme zrelí na výmeny. Musíme si to priznať

12.12.2017, 12:08
Autor:
TASRTASRlmlm
Minister financií Peter Kažimír týmito slovami reagoval na neúspech Smeru v župných voľbách.

Som presvedčený o tom, že sme zrelí na výmeny a musíme si to priznať," vyhlásil minister financií a podpredseda Smeru Peter Kažimír v relácii na rádiu Expres Braňo Závodský Naživo.

Kažimír týmito slovami reagoval na neúspech Smeru v župných voľbách.

"Hovoríme úplne naprieč všetkými štruktúrami, ktoré strana Smer má. To my budeme postupne reagovať na túto situáciu. Vy sa to samozrejme dozviete," povedal Kažimír.

​Podľa neho je pre stranu veľmi dôležité, aby bola schopná robiť aj personálne zmeny.

"Tie sa budú diať už nie v kompetencii snemu, ale predsedníctva strany na regiónoch. Každá strana, ktorá ma veľkú členskú základňu, tak každý jeden člen vytvára obraz o tej strane aj o spôsobe fungovania veci verejných," doplnil Kažimír.

Minister reagoval aj na odchod Mareka Maďariča z postu podpredsedu Smeru.

"Marek Maďarič sa rozhodol sám. Jeho osobné rozhodnutie podľa mňa je začiatkom jeho konca v politike. To je moja interpretácia toho, ako to ja vnímam."

Na otázku Braňa Závodského, ako vníma výrok Fica zo sobotňajšieho snemu, že "Kto do Smeru kameňom, my do neho dvomi," Kažimír reagoval, že to bol odkaz opozícii.

"Ak hovoríte o biblickom výroku pána premiéra, tak je to odkaz opozícii a nie médiám. Čítal som mnoho komentárov ktoré to vnímali, že sa opierame do médií," odkázal Kažimír. 

Kažimír zároveň avizoval, že na Slovensku budúci rok vznikne ďalších 30-tisíc pracovných miest.

Vzhľadom na nedostatok pracovnej sily treba počítať aj s legálnou imigráciou. Ohľadom príplatkov za prácu cez noc a víkendy je podľa neho potrebné nájsť so zamestnávateľmi kompromis.

"Agenda je úplne legitímna. Smeruje len k tomu, aby sme ich naozaj nútili podeliť sa o časť zisku so svojimi zamestnancami a potvrdili, že náš model prežívania nemôže byť založený len na lacnej pracovnej sile," doplnil v diskusnej relácii.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 03 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 04 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 08:04