Richard RašiTASR/František Iván
StoryEditor

Raši sa ako podpredseda strany bude snažiť vedeniu Smeru priblížiť problémy ľudí v regiónoch

10.12.2017, 11:07
Autor:
klkl
Raši hodnotil situáciu v Smere po sneme strany.

Košický primátor a neúspešný kandidát na župana Košického samosprávneho kraja, Richard Raši, sa na včerajšom sneme Smeru stal podpredsedom strany, pričom vo funkcii nahradil ministra kultúry Mareka Maďariča.

Raši, ktorý je zároveň aj poslancom NR SR tvrdí, že kumulovanie takýchto pozícií nie je na škodu. „Opozícia tvrdí, že funkcie by sa nemali kumulovať, ale na to, aby sme tie reálne problémy vedeli prenášať z miest a obcí do legislatívy na to je dobrý osobný kontakt,“ vyhlásil dnes Raši v diskusnej relácii na televízii TA3 a dodal, že práve z funkcie košického primátora je bližšie k problémom bežných ľudí.

Ficov prejav na sneme:

Regionálna politika

Práve regionálna politika bude jeho agendou ako podpredsedu strany. „Mojim cieľom je byť tou priamou linkou od ľudí z celého Slovenska k vedeniu strany a teda aj vlády. Funkciu podpredsedu strany vítam ako niečo, čo nám pomôže vyriešiť to, čo ľudí trápi,“ vysvetľoval svoj pohľad Raši.

Ako uviedol nový podpredseda najsilnejšej vládnej strany,  mantrou Smeru vždy bolo byť čo najbližšie k ľuďom v regiónoch a k skutočným problémom, ktoré ľudí na Slovensku trápia. Problémom podľa neho je, že väčšina podpredsedov Smeru dlhodobo sedí na ministerských stoličkách a stali sa tak ministrami profesionálmi.

Richter zostáva v kresle

Problémy, ktorým krajina čelí a konštantná kritika opozície a médií podľa Rašiho nedovoľujú podpredsedom Smeru, aby trávili v regiónoch  toľko času, koľko by chceli. „Ministri nestíhajú byť v regiónoch toľko ako by si ľudia priali, preto aj toto by mohlo byť jednou z činností v mojej funkcii podpredsedu strany a preniesť názory bežných ľudí do vedenia strany,“ vysvetlil Raši.

Raši okomentoval aj vyhlásenia Jána Richtera. Ten je v súčasnosti ministrom práce sociálnych vecí a rodiny a zároveň smeráckym generálnym manažérom a pred nedávnom vyhlásil, že sa jednej z funkcii vzdá.

Premiér je spokojný

V súvislosti s tým, sa objavili špekulácie, že práve Raši by mal Richtera vystriedať v ministerskom kresle. „Moja nominácia na ministra práce bola urobená médiami,“ okomentoval špekulácie Raši.

Ako ďalej uviedol, premiér a predseda strany Robert Fico je s Richterovou prácou spokojný a nechce, aby z pozície ministra odišiel. „Premiér povedal, že je s prácou Jána Richtera spokojný a chce, aby v tejto práci pokračoval. Šumami sa z toho stála téma, funkcia zostáva v Richterovych rukách,“ ozrejmil Raši.

Ako ďalej uviedol, v Smere aktuálne riešia, ako vyriešiť funkciu generálneho manažéra tak, aby sa osamostatnila od pozície ministra práce.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 22:29