Ľuboš SirotaTASR/Dano Veselský
StoryEditor

Podnikatelia kritizovali Smer priamo na sneme: potrebujeme vo vláde predvídateľného partnera

09.12.2017, 23:00
Autor:
hašhaš
Zástupcovia zamestnávateľov vystúpili s príhovormi na slávnostnom sneme strany Roberta Fica.

Vláda sa mohla vyhnúť vášnivej diskusii s podnikateľmi, keby boli pri rokovaniach o zmenách v Zákonníku práce. Na slávnostnom sneme Smeru takéto slová adresovali zástupcovia zamestnávateľov. 

Kritika prišla od podpredsedu Klubu 500 Tibora Gregora, ktorý zastupoval pred stovkami hostí snemu strany predsedu Vladimíra Sotáka. 

"Občas nám pripravujete rýchle nepredvídateľné kroky," povedal predseda Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení Tomáš Malatinský. Ficov exminister hospodárstva apeloval na premiéra, aby v budúcnosti pri tvorbe balíčkov vláda na túto predvídateľnosť brala ohľad. 

"Tak ako každý rok, sa cítim tak trochu v jame levovej. Je to skúška mojej asertivity," začal svoj prejav na sneme ďalší zástupca zamestnávateľov Ľuboš Sirota, predseda Republikovej únie zamestnávateľov. 

 "Je mi trošku ľúto, že hneď na začiatku prišlo k vymedzeniu toho, že nemôžete byť na Slovensku pre všetkých," povedal Sirota. "Vláda na Slovensku musí byť pre všetkých," zdôraznil. 

Pozrite si záznam zo snemu Smeru v Martine

"Na Slovensku mnohí zamestnávatelia v marazme vzhliadali k strane Smer," vyhlásil s tým, že od Smeru očakávali predvídateľnosť a politickú kultúru. 

"Všetkým nám je jasné, že aj sociálna demokracia na Slovensku môže robiť dobrú politiku jedine vtedy, ak sa mu bude dariť. A to sa bude diať, ak sa bude dariť podnikateľskému prostrediu," povedal Sirota.

"Potrebujeme, aby ste nás počúvali, potrebujeme, aby sme mali partnera, s ktorým môžeme zdieľať aj naše obavy," povedal. "Tak ako to bez Smeru doteraz nešlo, tak to ani bez Smeru dlhé roky nepôjde," vyhlásil Sirota a zdôraznil, že podnikateľom záleží na tom, aby boli vnímaní ako partneri.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 23:20