StoryEditor

Voľby to potvrdili, Smer stráca voličov aj energiu, vyhlásil Maďarič

09.12.2017, 14:07
Autor:
TASRTASR
Marek Maďarič sa na sneme strany prihovoril delegátom. Hovorí, že Smer potrebuje sebareflexiu.

Strana Smer-SD stráca voličov, pozície a energiu. Je to objektívny proces a nikto nemôže čakať, že znovu bude vládnuť sám. Faktom však je, že pokles tejto strany opakovane potvrdzujú rôzne voľby. Na sneme Smeru-SD to vyhlásil bývalý podpredseda strany Marek Maďarič.

"Sú naše myšlienky dostatočne presvedčivé? Sme dostatočne dôveryhodní pri ich predstavovaní? A sme schopní meniť stranu a v rámci nej aj samých seba?" pýtal sa. Maďarič tvrdí, že jeho výzva, aby sa Smer-SD vyhol osudu HZDS, je ešte naliehavejšia.

"Smer-SD môže byť po ďalších voľbách súčasťou koalície, ale hrá sa o viac. Hrá sa o to, či bude Smer-SD prítomný na politickej scéne aj v nasledujúcej dekáde a v akej kondícii," myslí si.

Tento názor si Maďarič vytvoril nielen na základe výsledkov volieb do vyšších územných celkov, ale najmä na základe reakcií strany na výsledky. "Prišli sme o štyroch županov a v Bratislavskom kraji sme ani neboli schopní mať kandidáta. Župné voľby boli príležitosťou na väčšiu a hlbšiu sebareflexiu. Sebakritika nie je slabosť, ale je to miera vnútornej sily," upozornil.

Marek Maďarič je presvedčený, že strana, ktorá chce byť prítomná na politickej scéne, musí mať hodnoty a myšlienky, ktoré napĺňajú záujmy jej voličov, musí mať predstaviteľov, ktorí konajú presvedčivo a v súlade s týmito hodnotami a musí dokázať meniť predstaviteľov, ktorí stratili energiu či oslabujú jej dôveryhodnosť.

Bývalý podpredseda si myslí, že predstavitelia Smeru-SD sa musia vrátiť k ideálom. "V politike nie sme preto, aby sme si udržali pozície. Väčšie zmeny považujem za potrebné. Preto aj môj odchod z funkcie, lebo treba začať od seba," vysvetlil.

Maďarič poďakoval predsedovi strany Robertovi Ficovi za veľmi korektnú dlhoročnú spoluprácu, za jeho otvorenosť a veľkorysosť. "Verím, že to tak zostane aj do budúcna," odkázal. Jeho prejav delegáti odmenili dlhým potleskom.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 11:20