TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Smer chystá zmeny. Maďariča nahradí Raši

09.12.2017, 07:00
Autor:
TASRTASR
Na sneme najsilnejšej vládnej strany sa majú členovia zvoliť Richarda Rašiho za nového podpredsedu.

Voľba Richarda Rašiho za nového podpredsedu Smeru-SD a schvaľovanie nového politického programu tejto strany. Aj toto čaká na 415 pozvaných delegátov snemu Smeru-SD, ktorý sa v sobotu uskutoční v Martine. Pozvaných je aj 50 domácich hostí a 20 zástupcov ambasád.

Rašiho navrhol na podpredsednícku funkciu predseda strany Robert Fico (Smer-SD). Primátor Košíc má zasadnúť na uvoľnené miesto po abdikácii Mareka Maďariča. Fico Rašiho navrhol, lebo je dobrý. "Je to tvár Smeru-SD, je so stranou spojený od samotného začiatku. Považujeme ho za mimoriadne perspektívny káder do budúcnosti," vysvetlil.Snem Smeru v Martine sledujeme online 12:51 Pozitívny prístup "V politike sme predsa preto, aby sme niečo pozitívne dosiahli a presadili," vyjadril potrebu zmien.  12:50 Maďaričovi tlieskal Kažimír Z vedenia strany po kritických slovách Maďariča tlieskala väčšina sály, no z podpredsedov len Peter Kažimír. Nepridal sa ani Fico. 12:50 Potreba zmien "Každý jeden predstaviteľ by si mal položiť otázku, či je ešte prínosom," komentoval potrebu zmien.  "Vidím tu pred sebou väčšinu ľudí, ktorí prišli do politiky a strany Smeru s pozitívnou myšlienkou," upozornil Maďarič, no zdôraznil, že mnohí na svoje ideály zabudli.  12:49 Smeru chýbala sebareflexia "Naši členovia by s pochopením prijali väčšiu mieru zodpovednosti a sebareflexie," povedal o povolebných reakciách Maďarič.  12:48 Voľby ukázali trend Byť vo vláde by nemal byť podľa Maďariča rozhodujúci cieľ. "Dnes sa hrá o to, či bude Smer prítomný na politickej scéne v nasledujúcej dekáde." Povedal však, že jedny voľby nemusia nič znamenať. "Na úrovni županov sme prehrali fakticky aj symbolicky," povedal Maďarič.  12:47 Zastavenie trendu "Pokles našej strany opakovanie potvrdzujú voľby," povedal Maďarič. "Sú naše myšlienky dostatočné aj dnes? Sme schopní zmeniť stranu aj seba v snahe zmeniť tento trend?" pýtal sa bývalý podpredseda.  12:46 Smer stráca "Smer nepochybne patrí k najúspešnejším stranám na Slovensku," povedal Maďarič. "Je realitou posledných rokov, že stráca," dodal.  12:44 Maďarič bude vysvetľovať "Vystupujem pred vami ako radový člen strany," začal príhovor Marek Maďarič. Delegátom sa chystá vysvetliť, prečo sa vzdal postu.  12:43 Začína sa diskusia Peter Pellegrini ohlásil ďalší bod programu. Je to diskusia, ktorú príhovorom začína Marek Maďarič.  12:41 Nie sme kaviarenské tipy "Nikto z nás nie je kaviarenský tip," povedal Raši v príhovore delegátom. Zdôraznil dôležitosť toho, aby sa členovia Smeru vrátili do ulíc medzi ľudí.  12:38 Raši je novým podpredsedom Smeru Delegáti zvolili na sneme Richarda Rašiho za nového podpredsedu Smeru.  12:34 339 hlasov pre Rašiho Predseda poslaneckého klubu Smeru ohlásil, že Richard Raši získal 339 hlasov delegátov. Oficiálne sa z neho stáva nový podpredseda.

Zdroj: HN/Martin Sliz
12:21 Kaliňák je aktívny aj na Facebooku 12:09 Smer odmieta klebetu Strana SMER-SD odmieta klebetu prinesenú agentúrou SITA, že vraj Robert Fico odmietol politický program pripravený Marekom Maďaričom. Predseda strany SMER-SD dnes v rámci svojho prejavu predniesol návrh politického rámca činnosti strany SMER - SD, ktorý je totožný s materiálom pripraveným politickým tímom Mareka Maďariča, píše vo vyhlásení vedenie strany.  12:07 Voľby a prestávka Peter Pellegrini ohlásil hosťom snemu, že do 12:30 bude prestávka, počas ktorej majú zahlasovať a občerstviť sa. Následne bude program pokračovať vyhlásením výsledkov a diskusiou.  12:02 Beňová hlasuje za Rašiho
Zdroj: HN/Martin Sliz
Europoslankyňa Monika Beňová dáva hlas Richardovi Rašimu.
12:01 Posledný príhovor pred obednou prestávkou mal predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora.   12:01 Bez Smeru to nepôjde "Potrebujeme, aby ste nás počúvali, potrebujeme, aby sme mali partnera, s ktorým môžeme zdieľať aj naše obavy," povedal. "Tak ako to bez Smeru doteraz nešlo, tak to ani bez Smeru to dlhé roky nepôjde," vyhlásil Sirota a zdôraznil, že podnikateľom záleží na tom, aby boli vnímaní ako partneri.  11:56 Žiga: Maďarič nechcel byť terčom Bývalý podpredseda Smeru Marek Maďarič odišiel z funkcie, lebo nechcel byť terčom konfrontácií. Myslí si to jeho kolega z vlády a ďalší podpredseda strany Peter Žiga. „Nesúhlasil s niektorými postupmi, ktoré strana prezentuje. Myslím si, že bude naďalej platným členom Smeru a veľmi rád s ním budem konzultovať,“ povedal Žiga pre HN. 11:55 V podnikateľoch nemáte nepriateľov "Všetkým nám je jasné, že aj sociálna demokracia na Slovensku môže robiť dobrú politiku jedine vtedy, ak sa mu bude dariť. A to sa bude diať, ak sa bude dariť podnikateľskému prostrediu," povedal Sirota.  "V podnikateľoch nemáte nepriateľov," adresoval premiérovi. "Vláda na Slovensku musí byť pre všetkých," zdôraznil Sirota.  11:52 Skúška asertivity "Tak ako každý rok, sa cítim tak trochu v jame levovej. Je to skúška mojej asertivity," začal svoj prejav Ľuboš Sirota, predseda RÚZ.  "Je mi trošku ľúto, že hneď na začiatku prišlo k vymedzeniu toho, že nemôžete byť na Slovensku pre všetkých," povedal Sirota.  "Na Slovensku mnohí zamestnávatelia v marazme vzhliadali k strane Smer," vyhlásil s tým, že od Smeru očakávali predvídateľnosť a politickú kultúru.  11:47 Kritika od podnikateľov Zástupca Klubu 500 kritizoval spôsob, akým vláda predstavila návrhy na zvyšovanie miezd. Gregor viackrát adresoval svoje slová priamo predsedovi Robertovi Ficovi s tým, že by sa dalo vyhnúť vášnivej diskusii, keby zástupcovia podnikateľov absolvovali rokovania pri návrhoch zmien v Zákonníku práce.  11:43 Nabudúce prihláška do Klubu 500 Za podnikateľský Klub 500 na sneme vystúpil jeho podpredseda Tibor Gregor. Ten začal príhovor gratuláciou k preukazu odborára. "Nabudúce to bude prihláška do Klubu 500," zažartoval Gregor.  11:41 Fico dostal preukaz člena odborového zväzu Predseda OZ Kovo Emil Machyna po svojom vystúpení venoval premiérovi preukaz člena odborového zväzu. "Nemôže si len tak chodiť po fabrikách a nebyť organizovaný," povedal Machyna.  11:33 Súčasť snemu "Ja už aj prestanem ďakovať za pozvanie, lebo po piatich rokoch už som súčasťou tohoto snemu," začal svoj prejav prezident Konfederácie odborových zväzov Jozef Kollár.  11:31 Nepredvídateľná vláda Prítomným sa prihovoril aj Tomáš Malatinský, ktorý bol ako minister hospodárstva v rokoch 2012-2014. Dnes pôsobí ako prezident Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení.  "Občas nám pripravujete rýchle nepredvídateľné kroky," povedal Malatinský. Apeloval na Fica, aby v budúcnosti pri tvorbe balíčkov vláda na túto predvídateľnosť brala ohľad. 
Zdroj: HNtelevízia
11:25 Ako ďalší sa prítomným prihovoril predseda Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, ktorý premiérovi odovzdal katalóg k výstave organizovanej zväzom pod záštitou vlády.  11:17 Predseda jednoty dôchodcov O prejav na sneme požiadal aj predseda Jednoty dôchodcov Slovenska Ján Lipiansky. Ten ocenil vysoké pracovné nasadenie premiéra.  11:13 Príprava na voľbu podpresedu Delegáti pripravujú urny na voľbu podpredsedu Smeru. 
Zdroj: HN/Martin Sliz
11:12 Na snem dorazil aj Flašík, Paška či Beňová
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
11:11 Prvá sa k mikrofónu postavila Martina Jarošová Gašparová, predsedníčka Mladých sociálnych demokratov.  11:09 Prejavy hostí O vystúpenie na sneme strany požiadalo osem z prítomných hostí.  11:04 Potlesk Ficovi "Na malomyseľnosť nemáme žiadny dôvod," povedal Fico publiku. Podľa neho má Smer pred sebou ešte mnoho rokov na politickej scéne. Za tieto slová si vyslúžil potlesk. 
11:03 Nový podpredseda "Dovoľte mi, aby som navrhol, aby ste na uvoľnené miesto podpredsedu strany zvolili Richarda Rašiho," požiadal delegátov Fico. "Ak Richarda zvolíte za podpredsedu, bude to výrazne posilnenie vedenia Smeru," dodal.  11:02 Koniec Maďariča Fico sa poďakoval Merkovi Maďaričovi, ktorý sa vzdal funkcie podpredsedu strany. Dodal, že s ním ráta ako s členom vlády, pretože má jeho dôveru.  11:01 Boj proti korupcii Premiér účastníkom snemu citoval z vyhlásenia piatich veľvyslanectiev, v ktorom krajiny ocenili boj proti korupcii.  Päť veľvyslanectiev západných krajín ocenilo vládu za úsilie v boji proti korupcii a vyzvalo ju, aby pokračovala v opatreniach zameraných na podporu transparentnosti. Uvádza sa to vo vyhlásení vydanom pri príležitosti sobotňajšieho Medzinárodného dňa proti korupcii. Viac čítajte tu. 10:58 Dohoda s opozíciou Na zmenách dôchodkového systému sa chce premiér dohodnúť aj s poslancami opozície. 10:57 Zmeny v Ústave Fico avizoval prípravy na novelizáciu Ústavy Slovenskej republiky. "Privítal by som, keby som v Ústave zakotvili právo na minimálnu mzdu. Sú tu aj ďalšie témy, ako zakotvenie veku pri odchode do dôchodku." 10:55 Problémy v školstve "Akú má logiku, že zo stredných škôl nám vychádzajú absolventi a my ich potom preškoľujeme," hovoril Fico o nedostatkoch v školstve.  10:53 Nedostatok pracovnej sily "V januári pripravíme zoznam opatrení, ktoré budú viesť k tomu, že budeme riešiť problém nedostatku kvalifikovanej pracovnej sily," prisľúbil Fico.  10:50 Prosba Kažimírovi "Musíme v roku 2018 hovoriť o tom, čo urobíme s platmi v štátnej správe," poprosil Fico ministra financií Petra Kažimíra.  10:50 Nezhody s podnikateľmi "Sme pripravení rokovať o súčasných návrhoch," pripustil Fico. "Ja som a chcem byť ľavicový politik," povedal premiér o tom, že opatrenia narážajú aj na kritiku od podnikateľov.  "Toto je dobrý konflikt, poďme sa o to vadiť," vyhlásil Fico.  10:48 Priority Smeru "Chceme dotiahnuť sociálny balík," začal Fico menovať priority pre budúci rok.  10:47 Fico chce zasiahnuť, aby ľudia ako Boris Kollár, neboli na vysokých postoch. Vyhlásil, že má kontakty na všetkých mafiánov na Slovensku.  10:46 Koniec politickej korektnosti "Skončila éra politickej korektnosti z našej strany," povedal Robert Fico a pustil sa do kritiky opozičných politikov.  10:42 Protiútok Smeru "Smer nemá problém s obsahom politiky. Skôr mám pocit, že nám uteká spôsob, ako odprezentovať výsledky pred verejnosťou," povedal premiér. "Preto budeme v nasledujúcom roku venovať veľkú pozornosť tomu, ako predať to, čo robíme," avizoval.  "Viedli sme niekoľko rokov v Smere diskusiu, ako reagovať na útoky, ktoré sa na nás valia," vyhlásil Fico.  "Prvýkrát sme sa pripravili na opozíciu a ani si nepípli. Trochu sme sa pripravili a opozícia ostala ako obarená." "Nebudem sa riadiť biblickým, kto do teba kameňom ty doňho chlebom. Pôjdeme naopak, kto do teba kameňom, ty doňho dvoma."
Zdroj: TASR
10:39 Výjazdové rokovania Fico chystá na budúci rok 14 výjazdových rokovaní vlády v najmenej rozvinutých regiónoch. Vláda bude znova otvárať multifunkčné ihriská a chystajú sa aj veľké oslavy MDŽ. "Musíme sa, ak to myslíme vážne s ambíciou vyhrať voľby, vrátiť podstatne intenzívnejšie medzi ľudí," vyzval Fico.  10:37 Kritika poslancov "Chcem vyzvať ľudí na aktívnejšiu prácu medzi ľuďmi," povedal Fico s tým, že nestačí spraviť tlačovú konferenciu.  10:36 Sociálny dialóg "Sociálny dialóg zostáva našou každodennou pracovnou metódou," zdôraznil Fico.  10:34 Nechcem bruselskú sociálnu demokraciu "Nechcem zo Smeru sociálna demokracia bruselskú sociálnu demokraciu, ktorá bude rešpektovať špecifiká krajiny," povedal Fico sa vyslúžil si potlesk publika.  10:33 Príprava na kompromisy Premiér svojej strane zdôrazňuje, že musí byť pripravená na kompromisy, ktoré v budúcnosti prinesie vytvorenie širokých koalícií. Silný odkaz na Slovenské národné povstanie musí byť súčasťou budúcej stratégie. Fico pripomenul, že sa na Slovensku občas objaví hnedý mor.  10:32 Európske hry "Pravdepodobne opäť sa ukázalo, že sú iné hry," povedal Fico o neúspechu Petra Kažimíra v boji o post šéfa euroskupiny.  10:31 Kritika za liekovú agentúru "Chcem poďakovať všetkým, ktorí bojovali za to, aby lieková agentúra bola presunutá na Slovensko," povedal Fico. "Spôsob, akým sa rozhodovalo o týchto agentúrach vážne rozdeľujú Európsku úniu," dodal. Fico hovoril o tom, že veľké krajiny zahrali divadlo a spravili si všetko po svojom. Tému chce otvoriť aj Európskej rade.  10:28 O budúcej spolupráci "Spolupráca s inými politickými stranami do budúcnosti bude možná iba vtedy, keď bude jasne daná proeurópska orientácie," cituje Fico jednu z viet nového programu.  10:28 Odkaz všetkých ľuďom za Smer "Každý jeden ako sme tu, pracuje v týchto funkciách preto, lebo ho pokrýva strana Smer-SD," povedal Fico. Prosím od každého jedného, aby na toto nezabúdal pri robote. "Tak ako si plníme funkcie na svojich pozíciách, tak isto musíme plniť politiku strany Smer." 10:26 Nemôžeme osloviť všetkých "Je chybou, ak sa niekto domnieva, že sa politika dá robiť pre 100 percent voličov," hovorí premiér. Smer preto chce schváliť Politický dokument činnosti, ktorý zadefinuje sociálno demokratický program. Zabudnime na to, že budeme oslovovať bratislavskú kaviareň aj dôchodcov aj ďalšie skupiny.  10:24 Fico priznal chyby Aj nám sa stalo, že sme urobili chyby. "Toho pozitívneho je toľko, že sa máme o čo oprieť," vyhlásil Fico.  10:23 Fico chce ďalšiu výhru "Nemôžeme si dávať nižšie ambície," povedal premiér o tom, že chce vyhrať aj piate voľby v poradí. 
Zdroj: HNtelevízia
10:21 Vážny pracovný obsah "Smer štyrikrát za sebou vyhral parlamentné voľby a trikrát sme zostavili vládu," vyhlásil Fico. "Nesmieme podliehať malomyseľnosti, ktorú nám podsúvajú médiá," vyhlásil a zopakoval, že to jeho strana je najúspešnejší politický projekt histórie Slovenska.  10:20 Ficov prejav Ako prvý sa hosťom prihovorí predseda strany Robert Fico.  10:19 Séria jednohlasných hlasovaní Na úvod snemu si strana odhlasovala viacero bodov. Všetky rozhodnutia boli jednohlasne prijaté.  10:17 Zloženie predsedníctva snemu Pracovné predsedníctvo snemu bude v zostave Robert Fico, Robert Kaliňák, Peter Kažimír, Peter Pellegrini, Peter Žiga, Juraj Blanár, Ján Richter, Martin Glváč, Vladimír Faič. Predsedať mu bude Peter Pellegrini 10:15 Vyše 90-percentná účasť Z pozvaných 415 delegátov je prítomných 375, čo predstavuje účasť 90,36 percentnú účasť. Pellegrini preto vyhlásil, že snem je uznášaniaschopný. Účastníci jednohlasne schválili program snemu.  10:15 Na snem prišiel aj Fedor Flašík Jedným z hostí snemu Smeru je aj marketér Fedor Flašík, ktorý patrí k zakladajúcim členom strany. Na sneme však nebol jedenásť rokov. „Nič sa nestalo, chcem nasať atmosféru,“ komentoval Flašík dôvody svojej prítomnosti. Odchod Maďariča z funkcie podpredsedu hodnotiť nechcel, tak ako ani nomináciu Richarda Rašiho na túto funkciu. „Nič to nemení, nenásobí, nedelí.,“ myslí si Flašík. 10:09 Hostia snemu Na sneme sú poslanci, veľvyslanci, europoslanci za Smer, štátni tajomníci, primátori aj župani, ktorí kandidovali za Smer.  10:07 Fico otvoril snem Dovoľte mi, aby som otvoril slávnostný snem strany Smer, povedal Robert Fico a slovo odovzdal Petrovi Pellegrinimu, ktorý snem povedie.  10:06 Fica privítali potleskom Pred hostí ako prví prišli premiér Robert Fico a podpredseda vlády Peter Pellegrini. Hostia ich privítali po stojačky potleskom. Po ich príchode zaznela štátna hymna.  10:02 Zortvanie na poste ministra Maďarič pripustil úvahy nad zotrvaním v kresle ministra kultúry. Všetko podľa neho bude závisieť na tom, ako sa budú vyvíjať vzťahy medzi ním a predsedom vlády a jeho straníckym šéfom Robertom Ficom. Premiér sa vo štvrtok vyjadril, že by si želal Maďaričovo zotrvanie v kresle ministra.  10:00 Maďarič ostáva v Smere
Zdroj: HN/Martin Sliz
​Marek Maďarič potvrdil, že napriek odchodu zo stoličky podpredsedu ostáva aj naďalej radovým členom strany.
09:51 Snem začína o desať minút Gong v sále oznámil, že snem strany Smer začína o desať minút.  09:33 Maďarič v hľadisku
Zdroj: HN/Martin Sliz
​Hoci v prvom rade, no Marekovi Maďaričovi sa ušlo miesto už len v hľadisku. Minulý týždeň sa totiž vzdal funkcie podpredsedu strany.
09:31 Do sály prichádzajú delegáti
Zdroj: HN/Martin Sliz
Snem začína o polhodinu, do sály pomaly prichádzajú delegáti. 
09:02 O hodinu začíname
Zdroj: HN/Martin Sliz
​Informácie priamo z Martina bude prinášať redaktor HN Martin Sliz. 
08:47 Ako vznikal Smer V tom čase nezávislý poslanec slovenského parlamentu Robert Fico predstavil 29. októbra 1999 nový politický subjekt s názvom Smer. Od vtedy má na svojom konte štyri výhry v parlamentných voľbách aj neúspech v boji o post prezidenta. Prečítajte si 18-ročný príbeh strany Roberta Fica. 08:44 Fico to chce roztočiť "Ja to chcem trochu roztočiť, rozbehnúť. Som vo výbornej fyzickej kondícii, som pripravený makať ďalej," uistil premiér Robert Fico ešte pred snemom a poznamenal, že aj jeho vo funkcii predsedu strany zaväzuje podpora verejnosti.  07:45 Zmeny v Smere Voľba Richarda Rašiho za nového podpredsedu Smeru a schvaľovanie nového politického programu tejto strany. Aj toto čaká na 415 pozvaných delegátov snemu Smeru, ktorý sa v dnes uskutoční v Martine. Pozvaných je aj 50 domácich hostí a 20 zástupcov ambasád. Viac čítajte tu.

V rámci programu snemu by malo ísť o jediné personálne rozhodnutie v straníckom vedení. Ostatní piati podpredsedovia Robert Kaliňák, Juraj Blanár, Peter Žiga, Peter Pellegrini a Peter Kažimír sa Maďariča napodobniť nechystajú a vo funkciách ostávajú. Mandát majú ešte na tri roky.

Na sneme sa nevyrieši ani otázka generálneho manažéra strany. Túto pozíciu zástava minister práce Ján Richter, pričom do budúcna by sa jej mal venovať jeden zo straníkov naplno. Kto to bude, zatiaľ jasné nie je. Richter sa rozhodol, že chce radšej zostať ministrom.

"Možno to budem ja. Mám predstavu, že by som riadil stranu, keby to bolo možné," povedal s úsmevom Fico a doplnil, že o tom niekedy v budúcnosti rozhodne predsedníctvo.

Na margo Richtera Fico poznamenal, že je to vynikajúci minister práce a aj keby chcel odísť, bude ho presviedčať, aby zostal. Predsedovu stopercentnú dôveru má aj Kaliňák.

Fico po rokovaní predsedníctva viackrát zopakoval, že Smer-SD je najúspešnejšia strana v histórii Slovenska. "Ja to chcem trochu roztočiť, rozbehnúť. Som vo výbornej fyzickej kondícii, som pripravený makať ďalej," uistil a poznamenal, že aj jeho vo funkcii predsedu zaväzuje podpora verejnosti. "Cítim, že máme kádre, ktoré sú schopné v tomto projekte pokračovať," konštatoval.

Členovia predsedníctva prichystali aj nový politický program strany. "Schválili sme, že Smer-SD nechce byť typickou medzinárodnou sociálnou demokraciou, ale chce byť slovenskou sociálnou demokraciou, ktorá berie na vedomie špecifiká tejto krajiny," vysvetlil.

Smer-SD je tiež strana, ktorá hovorí o európskej orientácii, o orientácii na jadro, čo vníma ako základný predpoklad spolupráce s inými politickými subjektmi. Špecifikom Slovenska je podľa Fica napr. pohľad na migráciu.

"Tu si myslíme, že Slovensko vie ponúknuť iné možnosti, do akých nás tlačili partneri. Ale sú tu aj iné témy, kde máme právo na špecifický pohľad, lebo nie je možné, aby nám niekto vnucoval napr. holandský pohľad," podotkol.

Fico zároveň avizuje veľkú novelizáciu Ústavy. Konkrétnejší však byť nechcel s tým, že si to necháva na prejav. "Sú tam vážne veci, ktoré ponúknem na verejnú diskusiu," povedal s dôvetkom, že sa chce baviť o sociálnom pilieri, o dôchodkovom veku a o dôchodkoch ako takých.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 05 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 13:42