TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Smer hľadá nového generálneho manažéra, Richter chce zostať ministrom práce

07.12.2017, 13:08
Autor:
TASRTASRchocho
Dnes večer má rokovať predsedníctvo Smeru.

Minister práce alebo generálny manažér Smeru? Taká mala byť dilema Ján Richtera, ktorý obe tieto funkcie zastáva. Po pre Smer neúspešných župných voľbách sa jeho politická budúcnosť stala otáznou. Sám pripustil, že sa jednej z funkcií vzdá.

Teraz v rozhovore pre týždenník Plus 7 dní pripustil, že plánuje zotrvať na ministerskej stoličke a opustiť post generálneho manažéra Smeru.

"Asi je prirodzené, že po šiestich rokoch sa cítim viac ako minister. Moje úvahy, priority a rozmýšľanie idú smerom k tomuto rezortu, či hovoríme o oblasti politiky zamestnanosti, sociálnej oblasti, rodinnej, alebo dôchodkovej politiky," povedal Richter pre týždenník.

"Prebiehajú rozhovory s ľuďmi, ktorí by mohli výkon manažérskej straníckej práce zabezpečovať alebo aspoň prevziať časť mojich povinností," priblížil.

Dnes večer sa má stretnúť predsedníctvo Smeru, aby rokovalo o tom, ako postupovať po župných voľbách. Ďalšou personálnou otázkou v strane je pozícia Mareka Maďariča ako podpredsedu. Ten už skôr pripustil, že v nej môže skončiť.

Najsilnejšia vládna strana má na sobotu 9. decembra naplánovaný snem v Martine, kde by vedenie malo informovať členov strany o tom, aké zmeny sa udejú.

Richter podľa vlastných slov nechce ani odchod Maďariča. "Nebol by som rád, keby Marek Maďarič odišiel z vedenia strany. Myslím si, že je pre stranu potrebný," konštatoval v rozhovore Richter.

V tejto chvíli si nevie predstaviť, že by bol predsedom strany niekto iný ako Robert Fico. Takisto nevidí dôvod na odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka z funkcie. "Myslím si, že Robert Kaliňák je pre Smer stále prospešný a potrebný. Je dobrý minister vnútra," dodal Richter.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 02:53