TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Minister Naď avizuje podanie trestného oznámenia na Kotlebu a Mazureka

10.10.2021, 12:19
Autor:
TASRTASR
Minister obrany odmieta vyjadrenia Kotlebu a Mazureka k projektu Mobilného monitorovacieho systému pre ochranu izolovaných a rizikových skupín obyvateľstva pred šírením vírusových ochorení

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) avizoval podanie trestného oznámenia na predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu a člena mimoparlamentnej Republiky Milana Mazureka v súvislosti so zámerným šírením poplašnej správy. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Naď odmieta vyjadrenia Kotlebu a Mazureka k projektu Mobilného monitorovacieho systému pre ochranu izolovaných a rizikových skupín obyvateľstva pred šírením vírusových ochorení (MOVIR).

"Rázne odmietam tieto klamstvá a poškodzovanie dobrého mena Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Politika zastrašovania je absolútne dno zúfalstva a slabosti," uviedol s tým, že v najbližších dňoch plánuje vo veci podať trestné oznámenie, ktoré je aktuálne pripravované.

Mazurek vo svojej reakcii na sociálnej sieti vyjadril potešenie, že minister zareagoval a rozhodol sa podať trestné oznámenie. "Vďaka jeho počinu sa o tomto odpornom projekte môže dozvedieť celé Slovensko. Ľudia si zaslúžia vedieť pravdu," skonštatoval.

"Trafená hus zagágala," zareagoval na avizované trestné oznámenie Kotleba s tým, že sa Naďovi nepodarí zastrašiť ho. Zdôraznil, že ako člen parlamentného brannobezpečnostného výboru bude naďalej sledovať všetky pripravované projekty a informovať verejnosť. "Vy nebudete rozhodovať či a ako budú opoziční poslanci o tom, čo na ľudí chystáte, informovať verejnosť," dodal.

Mazurek aj Kotleba v sobotu na sociálnej sieti zverejnili video, v ktorom o projekte MOVIR hovoria ako o prostriedku vlády na zavádzanie totality.

01 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 02 - Modified: 2024-03-29 18:55:30 - Feat.: - Title: Pred 20 rokmi sme sa stali pevnou súčasťou Západu. NATO je základným pilierom bezpečnosti, reagujú politici 03 - Modified: 2024-03-09 10:55:54 - Feat.: - Title: Demokratov do eurovolieb povedie Naď, nasledujú Hamran a Žitňanská 04 - Modified: 2024-03-06 09:58:31 - Feat.: - Title: Rozhodnutie Ústavného súdu Danka prekvapilo. Koalícia je čisto proruská, tvrdí Naď 05 - Modified: 2024-02-21 18:16:08 - Feat.: - Title: Exminister Naď: Trump má pravdu v tom, že všetci musíme platiť. USA sa starajú o bezpečnosť nás všetkých
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 16:29