Má po tridsiatke, žije v Bratislave a vlastní najväčšiu webhostingovú spoločnosť na Slovensku Websupport, ktorá pôsobí aj v zahraničí. Firmu založil v roku 2002, ešte ako stredoškolák. Úspešný podnikateľ vyštudoval elektrotechniku a informatiku v Bratislave. Stojí tiež za niekoľkými úspešnými startupmi, ako napríklad Nicereply, In Hiro či RunForm. Okrem toho má rád šport a venuje sa triatlonu.Peter Mayer
StoryEditor

Progresívne Slovensko si dalo spraviť prieskum. Najväčšie bomby nás ešte čakajú, tvrdí Truban

04.12.2017, 12:28
Autor:
chocho
V prieskume sa pýtali na vybrané politické strany a respondenti sa vyjadrili ku každej z nich.

Volebný potenciál Progresívneho Slovenska je 9,6 percenta. Vyplynulo to z prieskumu, ktorý hnutie zadalo agentúre Focus začiatkom novembra, teda v čase, keď oficiálne ako politická strana ešte neexistovalo.

V prieskume sa pýtali na vybrané politické strany a respondenti sa vyjadrili ku každej z nich, či by zvažovali jej voľbu.

Pozrite si aj rozhovor v HNtelevízii s členom hnutia Michalom Trubanom z druhej polovice novembra:

​Volebný potenciál ukazuje, koľko hlasov by strana mohla získať, pokiaľ by ju volili všetci, ktorí jej voľbu vážne zvažujú a nevylučujú svoju účasť na voľbách.

Pre ilustráciu: Volebný potenciál Smeru bol v júnovom prieskume Medianu z apríla a mája tohto roku 32,5 percenta. Preferencie, ktoré strana v prieskume získala, boli 28,5 percenta. Výrazný rozdiel medzi potenciálom a reálnymi preferenciami nameral Median napríklad OĽaNO. Kým potenciál hnutia Igora Matoviča bol na jar 20,5 percenta, reálne preferencie boli 10 percent. Desaťpercentný rozdiel medzi potenciálom a reálne nameranými preferenciami mala aj SaS, u SNS to bolo na úrovni 7,5 percenta.

​Výsledky prieskumu urobili členovi hnutia Michalovi Trubanovi radosť. "Aj keď je to stále malý potenciál, pretože na poznateľnosti Progresívneho Slovenska ešte stále treba makať," napísal na Facebooku. 

"Toto sú čísla ešte pred kampaňou a pred odovzdaním podpisov. Tie najväčšie bomby nás ešte čakajú. Hlavne noví ľudia a v januári zakladajúci snem, aký ešte na Slovensku nebol. A potom tá najtvrdšia práca. Teším sa z toho, ako to pomaly rastie a napreduje," uviedol Truban.

​Cieľom prieskumu "nebolo merať preferencie, ale zistiť náš potenciál a profil voliča, ktorý ho zosobňuje," tvrdí pre HN člen hnutia Martin Dubéci. 

Potenciál v Progresívnom Slovensku vidia najmä medzi voličmi pravice, nevoličmi a až potom medzi elektorátom ľavice. Jadro potenciálu hnutia sú podľa Dubéciho ľudia vo veku 30 až 45 rokov. "Ktorí už majú svoje rodiny a chcú, aby štát bol schopný poskytnúť normálne verejné služby, s ktorými prichádzajú do kontaktu. Títo ľudia bývajú hlavne v okresných mestách a vyššie," tvrdí. Progresívci predpokladajú, že agentúry ich budú zaraďovať do prieskumov ako ostatné strany od konca januára.

Ministerstvo vnútra zaregistrovalo Progresívne Slovensko ako nové politické hnutie 28. novembra 2017. Progresívne Slovensko odovzdalo 13 500 podpisov na ministerstve vnútra a požiadalo o registráciu 13. novembra.

01 - Modified: 2024-04-25 09:41:32 - Feat.: - Title: Najpočúvanejším rádiom je Expres. Má aj najväčší podiel na trhu, ukázal prieskum 02 - Modified: 2024-04-24 13:18:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Eurovoľby by jednoznačne vyhralo Progresívne Slovensko 03 - Modified: 2024-04-23 10:51:13 - Feat.: - Title: PS vyzýva ministra školstva a vládu. Žiadajú zatvoriť reedukačné centrum v Bystričanoch 04 - Modified: 2024-04-23 14:01:19 - Feat.: - Title: Na Slovensku podniká takmer trikrát viac mužov, ako žien 05 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 21:41