StoryEditor

Rezort zahraničia spúšťa novú kampaň. Bude propagovať výhody členstva v Únii a NATO

30.11.2017, 11:33
Autor:
ČTKČTK
Kampaň označil Korčok aj za príspevok proti rôznym dezinformáciám, ktoré sa šíria napríklad na internete.

Slovensko spúšťa informačnú kampaň s cieľom propagovať výhody členstva krajiny v EÚ a v NATO. Zamerať sa chce hlavne na mladšiu generáciu, ktorá nezažila vstup krajiny do oboch zoskupení. Novinárom to dnes povedal štátny tajomník ministerstva zahraničných Ivan Korčok, ktorého úrad sa na kampani podieľa. Väčšina Slovákov podporuje členstvo v Únii aj v Severoatlantickej aliancii, z politických strán otvorene vystupuje proti EÚ a NATO len krajne pravicová strana Kotleba-Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

"Onedlho si pripomenieme 25 rokov vzniku Slovenskej republiky. Za tých 25 rokov existencie Slovenska, ale najmä od vstupu Slovenskej republiky do NATO a Európskej únie sa nám z členstva v týchto organizáciách stala samozrejmosť. Máme generáciu, ktorá nepozná iné podmienky, ako členstvo v týchto dvoch kľúčových organizáciách," uviedol Korčok ku kampani, ktorá zahŕňa napríklad vysielanie spotov na sociálnych sieťach či diskusie.

Kampaň označil Korčok aj za príspevok proti rôznym dezinformáciám, ktoré sa šíria napríklad na internete. "Reagujeme na to, že je veľký informačný pretlak, v ktorom sa strácajú základné súvislosti, ktoré sa týkajú bytostných záujmov Slovenskej republiky. Nemôžeme nevidieť, že otázka dezinformačných kampaní, útoku proti západnému spoločenstvu, je prítomná. Je to fenomén, s ktorým sa bude musieť vysporiadať aj Slovenská republika," povedal Korčok. Ten dlhodobo zastupuje šéfa diplomacie Miroslava Lajčáka, ktorý zastáva funkciu predsedu Valného zhromaždenia OSN.

Propagácia členstva v NATO pod heslom "My sme NATO" je súčasťou aliančnej kampane, do ktorej pilotného projektu sa zapojilo Slovensko a niekoľko ďalších krajín. "Naším cieľom nie je dosiahnuť to, aby všetci milovali NATO. Chceme však, aby sa vedelo, že neexistuje žiadna iná bezpečnostná a obranná poistka, ktorá by bola lepšia ako tá, ktorú ponúka členstvo v NATO," uviedol Korčok.

Kampaň začína len niekoľko týždňov potom, čo vrcholní slovenskí politici v spoločnom vyhlásení potvrdili proeurópske a proatlantické smerovanie.

Tento rok na jar v prieskume verejnej mienky s členstvom Slovenska v EÚ súhlasilo 73,9 percenta respondentov. Zapojenie krajiny do NATO podporilo 58,2 percenta Slovákov. Kriticky voči EÚ a NATO vystupuje ĽSNS, ktorá vlani začala zbierať podpisy pod petíciu za vypísanie referenda o vystúpení Slovenska z oboch zoskupení.

01 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 02 - Modified: 2024-04-24 13:28:14 - Feat.: - Title: Europoslanci schválili maximálne ceny pre volania a SMS-ky. Poznáme presné sumy, ktoré budeš platiť až do roku 2032 03 - Modified: 2024-04-23 19:46:08 - Feat.: - Title: Sieť TikTok predložila Bruselu správu o rizikách spojených s novou aplikáciou. Užívatelia dostávajú úlohy 04 - Modified: 2024-04-23 18:04:20 - Feat.: - Title: Vojaci NATO v Poľsku ukazujú, že Aliancia bude brániť spojencov, tvrdí Stoltenberg 05 - Modified: 2024-04-23 17:36:05 - Feat.: - Title: Mnohé krajiny Európskej únie sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu. Zbrane si chcú nechať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 10:02