StoryEditor

V Bratislave skolabovala doprava. Most SNP bol uzavretý

30.11.2017, 08:10
Autor:
klklTASRTASR
Motoristi hlásia z hlavného mesta množstvo komplikácií.

Do rána napadlo na väčšine územia Slovenska až do 40 centimetrov snehu, čo komplikuje dopravu. V Bratislave sú  zapchaté všetky hlavné ťahy, problémy má aj MHD a prímestská doprava. Z viacerých miest hlásia dopravné nehody, ktoré dopravu komplikujú ešte viac.

Obdobné problémy hlásia zo všetkých častí Slovenska. V niektorých okresoch stredného Slovenska ťažký sneh polámal stromy, ktoré popadali na elektrické vedenie, čím odstavili tisíce domácností od prúdu.

Situácia by sa mala postupne zlepšovať. Podľa predpovedného modelu ALADIN Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) by malo sneženie v priebehu noci ustať. 

Viaceré úseky ciest a horské priechody sú stále prejazdné len ťažko.

Dopravu v hlavnom meste skomplikovalo aj uzavretie Mosta SNP od 15-tej do 16:30, na ktorom odstraňovali nahromadený ľad.

Snehovú kalamitu sledujeme online 16:57 Premávku na Moste SNP obnovili Policajný hovorca Michal Szeiff informoval, že premávku na bratislavskom Moste SNP už obnovili. 16:56 Donovaly sprejazdnili 16:53 Situácia na Liptove a Orave sa upokojuje Mierne oslabenie snehových zrážok prinieslo v popoludňajších hodinách na oravské a liptovské cesty pokojnejšiu atmosféru, no cestári aj policajti majú i naďalej plné ruky práce. Na svetelnej križovatke na Žilinskej ceste v Ružomberku riadili pre komplikácie od obeda premávku príslušníci Policajného zboru.

Zdroj: TASR - Miroslava Siváková
16:39 Premávku autobusov cez Most SNP obnovili "Premávka autobusov cez Most SNP obnovená v plnom rozsahu," informuje bratislavský dopravný podnik. 16:26 Polícia informuje o situácii na bratislavskom Moste SNP 16:23 Ďalší skrížený kamión "Za Banskou Štiavnicou v smere do Sklených Teplíc sa skrížil kamión, úsek je neprejazdný, obídete to cez Bzenicu," píše na svojom webe Stella centrum. 16:21 Sneženie by malo ustať Podľa predpovedného modelu ALADIN Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) by malo počas nadchádzajúcej noci sneženie ustať na celom území Slovenska. Zajtra by už snežiť nemalo a teploty na väčšine územia sa budú aj počas dňa pohybovať pod bodom mrazu. Výnimkou je len juhovýchod Slovenska, kde SHMÚ očakáva teploty do troch stupňov Celzia. 16:17 Situácia v okolí Popradu je komplikovaná "Cesty sú zjazdné, mnohé v sťažených podmienkach a pri veľmi veľkej opatrnosti, pretože sa na nich nachádza kašovitý sneh. Horský priechod Vernár je stále uzatvorený pre nákladnú dopravu," uviedol riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla s tým, že tam posilnili výkon dvomi sypačmi. 16:16 Na strednom Slovensku sú stále tisíce ľudí bez elektriny Stredoslovenská energetika – Distribúcia (SSE-D) evidovala vo štvrtok popoludní na území stredného Slovenska v dôsledku nepriaznivého počasia bez dodávky elektrickej energie zhruba 30-tisíc odberných miest. Informoval o tom hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš.
Doplnil, že situáciu stále komplikujú najmä neprejazdné cesty a rozmočený terén. Najkritickejšia situácia je podľa neho od rána v okolí Žiaru nad Hronom, Rimavskej Soboty a Banskej Bystrice.
16:12 Kolaps dopravy v Bratislave V hlavnom meste sa začala dopravná špička, ktorá bude pre šoférov oveľa ťažšia ako počas bežného dňa. Doprava je na viacerých miestach Bratislavy paralyzovaná, hlásia zdržanie pohybujúce sa v desiatkach minút. Situáciu komplikuje uzavretý most SNP aj viaceré nehody v jeho blízkosti. Mapu si priblížite, keď kliknete SEM.
Zdroj: Google Maps
15:58 Kamióny sa na niektoré horské priechody nedostanú "Horské priechody Vernár, Vrchslatina, Donovaly a Šútovce sú uzatvorené pre vozidlá nad 10 m dĺžky," informuje Stella centrum. 15:52 Bratislavské ťahy sa upchávajú Poobedná špička v kombinácii so snehom komplikujú situáciu v hlavnom meste. Vodiči hlásia zdržanie aj viac ako desať minút a niekoľko nehôd na území Bratislavského kraja.
Zdroj: Google Maps
Zdroj: HN/Drahomír Piok
15:33 Zasnežená Bratislava
Zdroj: TASR - Pavol Zachar
15:23 Na R1 je veľa vody "Na rýchlostnej ceste R1, v okolí Žarnovice je veľké množstvo vody na vozovke, prechádzajte tadiaľ so zvýšenou opatrnosťou," informuje Stella centrum. 15:16 Bratislavský Most SNP zavreli "Polícia uzavrela Most SNP, autobusové linky sú odklonené," píše na svojom webe Dopravný podnik Bratislava. Na moste majú odstraňovať ľad. 15:12 Bratislavská MHD stále mešká Dopravný podnik Bratislava aktuálne hlási meškania MHD od 30 minút a viac. 15:12 Skrížené kamióny hlásia na viacerých úsekoch Na horskom priechode Tlstý Javor sa skrížili kamióny, úsek je neprejazdný. Kamión sa skrížil aj medzi Vernárom a Hranovnicou, cesta je neprejazdná, obísť to môžete cez Spišskú Novú Ves. 15:10 Čertovici sa radšej vyhnite Stella centrum hlási, že v stúpaní na horský priechod od Podbrezovej odstraňujú "tri nehody za sebou" a hlásia tu aj šmýkajúce sa kamióny. 15:07 V Bratislave priebežne uzatvárajú Most SNP Od 14.30 h polícia priebežne uzatvára Most SNP v Bratislave z dôvodu odstraňovania ľadu na mostnej konštrukcii. Informovala o tom hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová.
Pre priebežné uzatvorenie Mosta SNP budú autobusové linky priebežne zdržiavané a políciou v spolupráci s dispečingom DPB postupne cez most púšťané.
15:01 Prímestské autobusy v okolí Bratislavy jazdia bez obmedzení Linky regionálnej autobusovej dopravy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) jazdia bez obmedzení a tiež bez výraznejších zdržaní, informovala hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.
"Oproti ránu sa situácia radikálne zlepšila, spoje premávajú podľa cestovného poriadku, samozrejme, v súvislosti s počasím a zhoršenou situáciou na cestách sa môže vyskytnúť niekoľkominútové meškanie," uviedla.
14:46 Na Čertovici je šmykľavo "V stúpaní na Čertovicu, v smere z Podbrezovej sa šmýkajú kamióny, zvýšte tam opatrnosť," uvádza Stella centrum. 14:45 Zákazníci na západe stále bez elektriny Kalamitný stav bol vyhlásený pre oblasti Bratislava, Nitra, Trenčín, Partizánske, Levice a Nové Zámky. Momentálne je bez elektrickej energie približne 7-tisíc zákazníkov. Potvrdila to hovorkyňa Západoslovenskej energetiky (ZSE) Michaela Dobošová.
Najviac je postihnutá oblasť Nových Zámkov, Nitry a Levíc. Všetky pohotovostné zložky Západoslovenskej distribučnej (ZSD) sú v teréne.
14:44 V Bratislave mali výjazdy aj záchranári Bratislavskí záchranári mali vo štvrtok (do13.30 h) pre poranenia na snehu zatiaľ sedem zásahov. Išlo najmä o úrazy dolných končatín a hlavy, utrpeli ich prevažne seniori. Sanitky ich po ošetrení odviezli do nemocníc. Uviedla to Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (OSZZS). 14:17 Polícia zasahovala pri viacerých nehodách 14:12 Hasiči už zasahovali pri 150 udalostiach 14:11 Cesta z Banskej Bystrice na Donovaly
Zdroj: TASR - HaZZ Trnava
14:07 Sneh skomplikoval dopravu v Trnave:
Zdroj: TASR - HaZZ Trnava
13:54 Škody v Bratislavsom kraji rastú Bratislavská polícia vo štvrtok od polnoci do 12.45 h zaznamenala v Bratislavskom kraji tri dopravné nehody a 23 škodových udalostí,  uviedol to bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. 13:37 Cesty v Nových Zámkoch sú zjazdné V okrese Nové Zámky sú zatiaľ cesty zjazdné, informoval o tom  vedúci Regionálnej správy a údržby ciest strediska Nové Zámky Valentín Gál.
Podľa jeho slov bol približne do 11.30 h problém v obci Kolta, kde v dôsledku snehu na šikmej vozovke stálo niekoľko kamiónov. "Tie blokovali premávku, no približne od 12.00 h je situácia vyriešená a premávka je plynulá," povedal Gál.
13:31 Bez elektriny je viac odberných miest Na území stredného Slovenska stúpol vo štvrtok napoludnie v dôsledku nepriaznivého počasia počet odberných miest Stredoslovenskej energetiky – Distribúcie (SSE-D) bez elektriny zhruba na 38-tisíc. Najkritickejšia situácia je v okolí Žiaru nad Hronom, Rimavskej Soboty, Banskej Bystrice, Žiliny a momentálne už aj Liptovského Mikuláša. 13:22 Železnice sú bez vážnejších problémov "Na viacerých miestach železničiari museli čistiť zasnežené a primrznuté výhybky, to však nemalo vplyv na výraznejšie meškanie vlakov," priblížila hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.  12:47 Situácia na horách sa mení Horská záchranná služba (HZS) informuje, že na horách rýchlo pribúda snehová pokrývka.  Aktuálne je vo väčšine pohorí vyhlásený druhý stupeň lavínového nebezpečenstva, s výnimkou Nízkych Tatier, kde popoludní platí tretí stupeň. HZS pripomína, že tendencia lavínového nebezpečenstva bude so snežením stúpať. 12:33 Polícia zverejnila veľkú fotogalériu 12:29 Sneh skomplikoval situáciu na cestách v okolí Handlovej "Záchranné zložky predpokladajú na úseku Handlová - Žiar nad Hronom zdržanie s následným spustením dopravy v jednom pruhu. Doprava tak bude spomalená," uviedla hovorkyňa mesta Jana Paulínyová. 
V opačnom smere, od Prievidze na Handlovú, podľa nej tvoria kolónu odstavené kamióny, vstup do Handlovej je však možný. 
12:25 Všetky bratislavské cesty sú prejazdné Pracovníci ručne dočisťujú komunikácie a chodníky tak, aby sa dalo cez ne prejsť bez komplikácií. Cestári aktuálne dočisťujú kašovitý rozjazdený sneh na komunikáciách, nielen vo frekventovaných lokalitách, ale postupne v celom meste. 12:25 Neodhrnuté cesty v Bratislave môžete hlásiť Verejnosť môže nezjazdné cesty alebo neschodné chodníky nahlásiť mestskému dispečingu na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo na 02/59 356 768 či 0902 985 887. 12:22 Skrížené nákladné auto na Pezinskej babe Stella centrum hlási skrížené nákladné auto na horskom priechode Pezinská baba. Úsek je veľmi ťažko prejazdný. 12:20 Situácia v Nitre sa normalizuje Situácia v mestskej i prímestskej hromadnej doprave v Nitre sa postupne vracia do normálu, naďalej však meškajú niektoré linky. Meškanie spôsobuje vytrvalé sneženie. Podľa vyjadrenia zástupcov spoločnosti Arriva linka 32 naďalej premáva len v úseku Gorazdova – Kmeťova a späť, úsek Kmeťova – Viničky nie je obsluhovaný.
Autobusy nepremávajú po Chmeľovej doline, linka 1 premáva po Kláštorskej ulici. Premávka linky 11 do Párovských Hájov bola obnovená, rovnako ako premávka po Cabajskej ceste, ktorá bola vylúčená pre skrížené kamióny. 
12:12 Aktuálna situácia na horských priechodoch Horské priechody Vernár, Šturec, Vrchslatina a Šútovce sú uzatvorené pre vozidlá nad 10 m dĺžky.  Horský priechod Donovaly je otvorený pre osobné autá s reťazami. Na horských priechodoch Donovaly a Šturec je nutné použiť snehové reťaze. Dobšinský kopec je prejazdný pre kamiónovú dopravu s použitím snehových reťazí. 12:01 Komplikácie v okolí Hronského Beňadika Sneženie a popadané stromy komplikujú dopravu na ceste I/76 v okolí Hronského Beňadika (okres Žarnovica). Ako uvádza Slovenská správa ciest na svojej internetovej stránke, úsek od Hronského Beňadika po Kozárovce je aktuálne uzatvorený pre všetku dopravu.  12:00 Výpadky elektriny na západe Slovenska Sneženie komplikuje na západnom Slovensku dodávku elektrickej energie. Kalamitný stav bol vyhlásený pre oblasti Bratislava, Nitra, Trenčín, Partizánske, Levice a Nové Zámky. Momentálne je bez elektrickej energie približne 9-tisíc odberných miest, povedala hovorkyňa Západoslovenskej energetiky (ZSE) Michaela Dobošová. 11:52 Sneh v Bratislave komplikuje aj odvoz odpadu "Žiadame obyvateľov Bratislavy o trpezlivosť a pochopenie, pokiaľ odvoz odpadu nevykonáme v stanovenom termíne, budeme ho realizovať len čo nám to poveternostné podmienky umožnia," uviedla hovorkyňa OLO Beáta Humeniková. 11:51 Nehody v Bratislavskom kraji Bratislavská polícia vo štvrtok do 10.30 h zaznamenala v Bratislavskom kraji tri nehody a 18 škodových udalostí, uviedol bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.
11:46 V BBSK až 40 centimetrov snehu 11:34 Uzavretá cesta "Úsek medzi Handlovou a Žiarom nad Hronom je neprejazdný, obísť to môžete cez Veľké Pole a Žarnovicu," informuje Stella centrum. 11:33 Situácia na horských priechodoch Horské priechody Vernár, Šturec, Vrchslatina a Šútovce sú uzatvorené pre vozidlá nad 10 m dĺžky. Na horských priechodoch Donovaly a Šturec je nutné použiť snehové reťaze. 11:32 Vyhlásili kalamitu "V okresoch Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica a Žarnovica je pre sneženie a padanie stromov na cesty vyhlásený I. stupeň kalamitnej situácie," informuje Stella centrum. 11:28 Cesty v okrese Komárno sú mokré "Cesty I. a II. triedy sú v mokrom stave, snehovú kašu z nich sme odstránili. Momentálne snehovú kašu odstraňujeme z väčšiny ciest III. triedy. V celom okrese Komárno padá mokrý sneh, miestami aj samotný dážď," informoval Ladislav Dombi z regionálnej správy ciest.  11:18 V akcii sú desiatky hasičov 11:17 Jazdite opatrne, vyzýva vodičov polícia 11:15 Aktuálna dopravná situácia na bratislavských cestách:
Zdroj: Google Maps
11:08 Situácia na horských priechodoch Horský priechod Fačkov je pre nákladné autá nad 12 metrov uzavretý. Horské priechody Kremnické Bane, Donovaly Šturec, Vrchslatina, Šútovce, Vernár  a dobšinský kopec sú uzatvorené pre nákladné vozidlá nad 10 m dĺžky. Horský priechod Vyšehradné je neprejazdný pre všetku dopravu. 11:02 MHD jazdí už aj na bratislavskej Kolibe "V čase od 10:20 premávka na Kolibe obnovená. Meškanie MHD od 30 minút a viac," informuje Dopravný podnik Bratislava. 11:01 Takto to od rána vyzeralo na Račianskom mýte
11:00 Dopravná situácia v Banskej Bystrici
10:59 Cesty v okrese Levice sú zjazdné "Stále sneží, celú noc sme boli v plnom nasadení, aj teraz sme. Dočisťujeme úseky, kde v posledných hodinách nebol sneh odhrnutý. Zaznamenali sme problém s kamiónmi, čo je však bežné pri takýchto podmienkach. Na niektorých kopcoch v okrese kamióny stoja, čím blokujú celú premávku. Zatiaľ sme nemali nejakú výnimočnú situáciu," povedal vedúci Regionálnej správy a údržby ciest (RSaÚC), stredisko Levice, Peter Drábik. 10:58 Bratislavské Nové Mesto posýpa ekologicky Proti snehu a ľadu má pripravené dostatočné zásoby špeciálnej ekologickej horniny zeolit, ekologickej soli či kamennej drviny, informoval o tom hovorca mestskej časti Marek Tettinger.
Na rozdiel od bežnej technickej soli sa zeolit podľa samosprávy v pôde rozpadne bez negatívnych dôsledkov pre zeleň. Rovnako neupcháva kanalizáciu a kanalizačné vpuste, ako napríklad štrk alebo piesok, keďže sa vo vode postupne rozpúšťa. 
Novomestský EKO-podnik VPS, ktorý zabezpečuje v mestskej časti zimnú údržbu, má na zimu vo svojich skladoch pripravených približne 300 ton posypových materiálov. "Ich kombinácia rozširuje možnosti zimnej údržby, výhodná je z ekologického aj ekonomického hľadiska," dodáva riaditeľ EKO-podniku Róbert Molnár. 
10:55 Najhrošia situácia je v BSK a TTSK Pri udalostiach v súvislosti so snehovou kalamitou zasahujú desiatky hasičov. Najvážnejšia situácia je v Bratislavskom a Trnavskom kraji, kde sú z dôvodu viacerých dopravných nehôd zablokované niektoré cestné komunikáciei informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).
"Momentálne hasiči zasahujú aj v katastri obce Trhová Hradská, kde sa dôsledkom nánosu snehu na ceste zrazil kamión s osobným motorovým vozidlom. Pri udalosti sa zranila jedna osoba, cesta II/561 je momentálne neprejazdná," povedala Farkasová.
V súvislosti s kalamitou vykonali hasiči od stredajšieho (29.11.) večera takmer 70 výjazdov.
10:54 Sneh komplikuje dopravu aj v Nitre Niektoré autobusové spoje alebo ich časti neboli vykonané pre veľké meškanie vozidla, nezjazdný úsek trasy alebo zapadnutie autobusu, upozorňuje spoločnosť Arriva, poskytovateľ mestskej a prímestskej dopravy v Nitre.
V mestskej hromadnej doprave meškajú spoje na viacerých linkách viac ako 60 minút. Pre zapadnuté kamióny na Cabajskej ulici je výrazne obmedzená doprava v celej oblasti. Podľa aktuálnych informácií polícia premávku z tejto ulice odkláňa. Autobusy liniek 2, 4, 10, 22 a 26, ktoré neuviazli v kolónach, premávajú s meškaním a obchádzkami. Linka 32 premáva len v úseku Gorazdova - Kmeťova a späť, úsek Kmeťova - Viničky nie je obsluhovaný. Vôbec nepremáva linka 11 do Párovských Hájov, neprejazdná je aj cesta Chmeľová dolina. Linka 1 premáva po Kláštorskej ulici. 
V prímestskej doprave je situácia podobná, na viacerých linkách sú veľké meškania presahujúce 60 minút. Meškajú najmä linky Topoľčany - Piešťany, Zlaté Moravce - Jedľové Kostoľany a všetky linky z Nitry prechádzajúce cez Cabaj-Čápor alebo Veľký Lapáš.
10:50 Vlaky meškajú Pre strom na trati prerušili dopravu v úseku Banská Bystrica – Radvaň a Vaďovce – Stará Turá. Na trati Galanta – Gáň strhlo trolej, a tak museli zabezpečiť náhradnú autobusovú dopravu, ktorá však pre počasie mala taktiež problémy. Podobná situácia je aj v úseku Sereď – Galanta, kde taktiež namiesto vlaku jazdí autobus. 
Pre počasie v niektorých prípadoch vlaky meškajú alebo meškali okolo pol hodiny. Ide napríklad o Ex 530 Hron z Banskej Bystrice do Bratislavy či RR 700 Beckov z Trenčína do Bratislavy.
10:49 V BSK je v teréne 13 Cesty v Bratislavskom kraji sú momentálne zjazdné, mokré s kašovitou vrstvou snehu do hrúbky dva až štyri centimetre. V teréne je 13 posýpačov, informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman.
Od stredajšieho (29.11.) večera do štvrtkového rána bolo v teréne 12 mechanizmov, ktoré zabezpečovali posyp a pluhovanie komunikácií. V okrese Malacky to boli tri, v okrese Pezinok päť a v okrese Senec štyri mechanizmy. Počas noci neboli hlásené žiadne mimoriadne situácie.
10:47 V Trnavskom kraji popadali stromy Stromy od rána odstraňovali v Trnave na Hodžovej ulici, na Prašníku a Cerovej, kde zatarasil oba jazdné pruhy na ceste. Podľa vedúceho oddelenia operačného riadenia na Krajskom riaditeľstve HaZZ v Trnave Martina Krajčoviča ide pravdepodobne o stromy, ktorých stav alebo stabilitu poškodili predchádzajúce víchrice a už nevydržali ťarchu napadaného snehu.
"V skorých ranných hodinách, od 5. hodiny, boli naši príslušníci prizvaní k odstraňovaniu stromov v Trstíne, Hlohovci a opäť na Prašníku pri Vrbovom, v Malženiciach pri Trnave bola dopravná nehoda s troma zranenými a vo Hviezdoslavove v okrese Dunajská Streda skončilo auto v kanáli," dodal pre TASR Krajčovič.
10:32 Čertovica je prejazdná Na horskom priechode Čertovica sa v uplynulých hodinách šmýkalo viacero kamiónov. „Momentálne je tam väčší spád, takže uvidíme, ako sa situácia vyvinie v neskorších hodinách,“ uviedol  riaditeľ závodu Liptov Správy ciest ŽSK Martin Kögel. Do Demänovskej doliny a strediska Jasná sa vodiči zatiaľ dostanú tiež, no podľa Kögela musia mať strpenie, pretože často dochádza k skríženiu vozidiel. 10:31 Cestári na Orave a Liptove sú v pozore Cesty v okresoch Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Dolný Kubín a Námestovo sú pokryté niekoľko centimetrovou vrstvou snehu, čo v uplynulých hodinách zapríčinilo viacero dopravných nehôd. Od skorého rána sú na Liptove a Orave v pohotovosti nielen cestári, ale už aj hasiči a polícia. 10:30 Prímestské autobusy v okolí Bratislavy meškajú "Meškania sa týkali spojov zo všetkých smerov, žiaľ, na väčšine trás dosahovali až dve hodiny," informovala hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.
Priznala, že problémy pretrvávajú. "Najhoršia situácia je v smere od Šamorína, kde nám autobusy meškajú aj viac ako tri hodiny," uviedla.
Klimatické podmienky sa podpísali pod ďalšie komplikácie. "V okolí Modry ráno zapadli do snehu štyri autobusy, ktoré bolo potrebné vytiahnuť technikou. Cestujúci, ktorí sa nachádzali v zapadnutých autobusoch, čakali 'na vyslobodenie' spolu s vodičmi vo vykúrených interiéroch autobusov," oznámila hovorkyňa. Momentálne podľa jej slov tieto autobusy už premávajú na svojich trasách.
Problémy obišli spoje do Rakúska, kde sú cesty odpratané a zjazdné. "Autobusy medzi Bratislavou, letiskom Schwechat a Viedňou jazdili od rána a jazdia aj teraz načas podľa cestovného poriadku," uviedla Vozárová.
10:28 Tisíce domácností na strednom Slovenskusú bez elektriny Stredoslovenská energetika – Distribúcia (SSE-D) informuje že, bez dodávky elektrickej energie je viac ako 27.000 odberných miest, informoval hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš.
Najkritickejšia situácia je podľa neho v okolí Žiaru nad Hronom, Rimavskej Soboty, Banskej Bystrice a Žiliny. "Je pravdepodobné, že počet porúch bude narastať. Pracovníci SSE-D sú v pohotovosti a snažia sa, aby poruchy čo najskôr lokalizovali a mohli začať pracovať na ich odstránení. V niektorých prípadoch je to veľmi náročné pre počasie, nedostupný alebo rozmočený terén," uviedol Gejdoš.
"Všetkých odberateľov by sme chceli ubezpečiť, že SSE-D robí všetko pre to, aby mali domácnosti elektrinu opäť k dispozícii v čo najkratšom čase. Zároveň by sme ich však chceli požiadať o pochopenie a trpezlivosť," dodal Gejdoš.
10:22 Snežiť tak skoro neprestane Výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu platia do 16-tej.​
Zdroj: SHMÚ
10:20 Dopravný podnik informuje o aktuálnej situácii MHD na Facebooku 10:18 Karlova Ves solí ekologicky "Mestská časť nakúpila 90 ton tohto posypového materiálu," informovala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Poukázala na to, že ekologická soľ obsahuje chlorid horečnatý, ktorý je 2,5-krát účinnejší v boji so snehom a ľadom. "Soliť tak stačí 2,5-násobne menej, no dosiahne sa rovnaký efekt," ozrejmila. Dodala, že výhodou ekologickej oproti bežnej posypovej soli je aj to, že sa môže používať pri nižších teplotách aj v noci. 10:17 Letisko funguje bez obmedzení Sneženie zatiaľ problémy bratislavskému letisku nespôsobuje. Povedala to hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Veronika Ševčíková.
"Prílety aj odlety sú podľa platného letového poriadku," povedala.
10:16 Aktuálna dopravná situácia podľa aplikácie Waze
Zdroj: Waze
10:12 Na Kolibe napadlo vyše 20 centimetrov snehu Situácia sa pritom nemá počas dňa zlepšiť. Slovenský hydrometeorologický ústav uviedol, že na Kolibe napadlo v noci 22 centimetrov snehu. 10:07 MHD mešká aj hodinu "V čase o 09:30 je obnovená premávka MHD v plnom rozsahu v oblasti Kramárov. Meškanie MHD sa nám zvýšilo od 30 až do 60 minút." 10:07 "Môžete využiť zimné športy" Portál imhd.sk informuje o komplikáciach s dopravou svojsky. "Pre nezjazdnosť komunikácie nepremáva od začiatku premávky linka 203 z Koliby do mesta. Všetky vozidlá uviazli na Kolibe. Na cestu do mesta je možné využiť zimné športy," píše na svojom webe imhd.sk 10:06 MHD má problémy S problémami sa borí aj mestská hromadná doprava v Bratislave. Spoje meškajú, ľudia cestujúci v rannej špičke sa sťažujú na nepravidelné príchody električiek, problémy však majú aj trolejbusy a autobusy. 09:54 Takto to vyzerá po noci sneženia v Nitre
09:20 Dopravný kolaps Doprava v hlavnom meste je značne komplikovaná. Hlavné ťahy ako Trnavská, Vajnorská, Šancová či Račianska sú zapchaté. Zo širšieho centra mesta sú hlásené viaceré búračky.

01 - Modified: 2024-04-23 14:02:16 - Feat.: - Title: Bratislavský Slovnaft čakajú v najbližších týždňoch odstávky. Potrvajú až do polovice júna 02 - Modified: 2024-04-22 12:24:40 - Feat.: - Title: Vallov údiv: Primátor Bratislavy to prehnal a už to asi aj vie (komentár) 03 - Modified: 2024-04-22 09:43:11 - Feat.: - Title: Minulý víkend v plavkách, tento snežilo. Apríl sa naozaj zbláznil, aké nás čaká počasie ďalšie dni? 04 - Modified: 2024-04-20 07:46:00 - Feat.: - Title: Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni 05 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 04:50