Premiér Robert FicoTASR/J. Kotian
StoryEditor

Fico vracia úder. Slová o zrade vylúčil, na Sulíka opäť vytiahol bruselský bar

26.11.2017, 16:45
Autor:
rdurdu
Premiérovi Ficovi sa nepáči Sulíkove tvrdenie o tom, že "v predklone robí ústupky francúzskemu prezidentovi." Na lídra SaS opäť vytiahol spojenie "bruselský bar."

Robert Fico sa ohradil voči vyjadreniam Richard Sulíka, ktorý dnes v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 tvrdil, že premiér zradil záujmy slovenských autodopravcov.

"Richard Sulík svojimi nekompetentnými vyjadreniami o zrade záujmov slovenských kamionistov potvrdil, že neprekročil hranice bruselského baru," uvádza sa vo vyhlásení predsedu vlády. Fico ďalej tvrdí, že Sulík obhajuje záujmy "schránkovych firiem s majiteľmi v západnej Európe, ktorých jediným cieľom je zamestnať Rumunov a Bulharov (prípadne Ukrajincov a Srbov), aby za slovenskú minimálnu mzdu pracovali na území Belgicka, prípadne ďalších západoeurópskych krajín."

Zrada kamionistov 

Fico týmto spôsobom reaguje na Sulíkové tvrdenie o tom, že Fico sa sklonil pred francúzskym prezidentom a zradil záujmy slovenských kamionistov. Líder opozičnej strany Sloboda a Solidarita (Sas) narážal na Ficovu dohodu s francúzskym prezidentom Macronom o vysielaní zahraničných pracovníkov.

Slovenský premiér na stretnutí v Salzburgu súhlasil so smernicou, ktorá zaručí zahraničným pracovníkom rovnaké mzdové podmienky, aké majú na rovnakom mieste francúzski zamestnanci. Sulík uviedol, že Fico týmto spôsobom "v predklone robí ústupky francúzskemu prezidentovi."

Zhoršovanie platových podmienok 

"Ja som sa nesklonil pred francúzskym prezidentom, ale súhlasil s legislatívnou zmenou, ktorá aj nám na Slovensku umožní reálne bojovať proti "dovozu" lacných cudzincov, ktorých aj firmy u nás využívajú ako otrokov, aby tak zhoršovali pracovné podmienky pre občanov Slovenskej republiky, vrátane zhoršovania platových podmienok," bráni sa Fico.

Tvrdí, že Sulík "ukázal, že mu záleží na bohatstve cudzích i domácich podnikateľov, ktorých miliónové zisky stoja na nízkych mzdách a zlých pracovných podmienkach radových pracujúcich ľudí." Podľa Fica je toto politika, ktorú by presadzovala prípadná vláda SaS, OĽaNO a Sme rodina.

Sulík v Bruseli 

Premiér Sulíkovi rád pripomína, že ako šéf opozičnej strany nesedí v slovenskom, ale v európskom parlamente. Fico v súvislosti so Sulíkom už slovné spojenie "bruselský bar" použil.

Ešte v auguste zverejnil premiér na svojom facebookovom profile video, v ktorom tvrdil, že "Namiesto toho, aby bol doma, robil normálnu opozičnú politiku, tak sa váľa po bruselských baroch a prichádza na Slovensko len vtedy, keď cíti pach politickej krvi."

01 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 02 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 03 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii 04 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 05 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 23:43