Richard SulíkMarek Kmeť
StoryEditor

"Je predčasné strašiť národ v tomto čase." Sulík označil tieňovú vládu za unáhlený krok

26.11.2017, 12:05
Autor:
TASRTASR
Líder opozičnej strany sa vyjadril k tieňovej vlády z dielne hnutia OĽaNO.

Strašiť národ v tomto čase tieňovou vládou je predčasné. Myslí si to predseda SaS Richard Sulík, ktorý to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike. Reagoval tak na nedávny krok hnutia OĽaNO, ktoré predstavilo tieňovú vládu ako alternatívu k súčasnému vládnemu kabinetu.

"Považujeme to trocha za predčasné, tri týždne pred Vianocami a vyše dvoch rokov pred voľbami, strašiť národ tieňovou vládou. Nepovažujeme to v tejto fáze za zmysluplný krok," skonštatoval Sulík.

Unáhlený krok 

Podľa neho je to unáhlené a význam vidí skôr v prinášaní konkrétnych obsahov. Demonštruje to na fakte, že prednedávnom sami predstavili reformu rómskych osád, tento rok by mali predstaviť aj reformu školstva a následne aj reformu zdravotníctva.

Líder SaS je presvedčený, že tieňová vláda je niečo, čo má prísť až následne po prezentovaní konkrétnych obsahov, ktoré sú dôležitejšie. Napriek tomu zhodnotil krok opozičného partnera ako jeho právo, pričom to nepovažuje za porušenie opozičnej rady.

Ubezpečil, že tá funguje aj naďalej a má zmysel. Keby vraj nefungovala, nezaznamenali by podľa Sulíka také víťazstvo v novembrových voľbách do vyšších územných celkov.

Koalície po voľbách

Taktiež ale priznal, že do pomerových, teda parlamentných volieb, pôjde strana SaS samostatne, čo by podľa Sulíka mala urobiť každá zo strán. Cieľom SaS je podľa jej lídra presviedčať o tom, že je poctivou, zdatnou a čestnou alternatívou.

Koalície treba následne robiť podľa neho až po voľbách. Pre stranu je podľa jej predsedu prijateľná každá strana, okrem strany Smer-SD a ĽSNS. Hnutie OĽaNO označil za partnera, s ktorým by strana spolupracovať chcela.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 07:25