StoryEditor

Matovič predstavil tieňovú vládu. Pozrite sa, kto bude kontrolovať súčasných ministrov

20.11.2017, 09:55
Autor:
TASRTASRlmlm
Na brífingu sa predstavia Igor Matovič, Veronika Remišová, Ján Budaj a všetci členovia tieňovej vlády.

Šéf OĽaNO Igor Matovič dnes na brífingu predstavil tieňovú vládu. Šéf obyčajných vyhlásil, že jeho hnutie ide s kožou na trh.

"Budete ich konfrontovať s ministrami, ktorí nám vládnu. Toto je veľký záväzok našich ľudí. Volám ich, že je to skupina biblických Dávidov, ktorí sa postavia Goliášovi. Pevne verím, že túto konfrontáciu s dôstojnosťou ustoja a dokážu, že naše hnutie je hnutie odborníkov," povedal Matovič. 

"Neschopnú vládu, vládu bez vízie a vládu škandálov treba vymeniť. Preto prichádzame s našou tieňovou vládou. Považujeme za dôležité, aby každý minister mal svojho oponenta. Naši tieňoví ministri budú prinášať naše riešenia. Chceme presvedčiť ľudí o našej vízii pre spravodlivé a prosperujúce Slovensko," povedala líderka hnutia Veronika Remišová.

"Vypočuli sme hlasy svojich voličov a zostavili sme tím odborníkov, ktorý dnes chceme predstaviť ako alternatívu k zlepencu zlodejov, ktorí nám vládnu," doplnil Matovič.

Necelé dva roky podľa neho ukázali, že hnutie OĽaNO má odborníkov. "Chceme ich ukázať celému Slovensku a takto výrazne viac prebrať zodpovednosť," doplnil Matovič. Všetci členovia tieňového kabinetu podľa neho dokážu zviesť odborný súboj so súčasnými ministrami.

Členovia tieňového kabinetu mienia prinášať riešenia a predkladať ich do parlamentu. Mali by si vytvoriť aj odborné tímy a ukázať, že OĽaNO je hnutím odborníkov. Tím ešte nie je celkom úplný, mal by pribudnúť napríklad oponent k podpredsedovi vlády pre investície a informatizáciu. Časom sa zrejme vymení tieňový minister Viskupič, ktorý je zvolený za predsedu Trnavského kraja. "Zatiaľ nám pomôže a my prídeme s jeho dôstojnou náhradou," doplnil Matovič.

Tieňová vláda OĽaNO:

Ministerstvo financií a hospodárstva: Eduard Heger
Ministerstvo zahraničných vecí: Veronika Remišová
Ministerstvo dopravy a výstavby: Ján Marosz
Ministerstvo zdravotníctva: Marek Krajčí
Ministerstvo vnútra: Gábor Grendel
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu: Miroslav Sopko
Ministerstvo obrany: Richard Vašečka
Ministerstvo kultúry: Jozef Viskupič
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka: Martin Fecko
Ministerstvo práce, sociálny vecí a rodiny: Soňa Gaborčáková
Ministerstvo spravodlivosti: Milan Vetrák
Ministerstvo životného prostredia: Ján Budaj

Dve samostatné oblasti:
Boj proti korupcii a eurofondy: Veronika Remišová
Riešenie rómskeho problému: Peter Polák

OĽaNO

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:28