StoryEditor

Danko: Som predseda parlamentu. Nebudem sa nikoho pýtať, či môžem pozdraviť Rusov

19.11.2017, 10:45
Autor:
TASRTASRlmlm
Šéf SNS reagoval aj na to, prečo nekonzultoval svoj prejav s ministrom zahraničných vecí Miroslavom Lajčákom.

Šéf Národnej rady Andrej Danko obhajoval v relácii na TA3 svoj prejav v ruskej Dume.

Danko vyhlásil, že nerozumie kritike, ktorá sa po jeho prejave spustila.

Danko: Nebudem sa pýtať, či môžem pozdraviť Rusov

Reagoval aj na to, prečo nekonzultoval svoj prejav s ministrom zahraničných vecí Miroslavom Lajčákom.

"Som predseda parlamentu a predseda koaličnej strany. Nebudem sa pýtať nikoho, ani Lajčáka, či môžem pozdraviť Rusov," vyhlásil Danko.

Podľa neho ministerstvo o jeho prejave vedelo. "Keď ma Lajčák veľa práce, musí si program usporiadať, aby mal všetky informácie. Všetky veci sa vysvetlili. Do budúcna takéto vyjadrenia z úst pána Lajčáka nezaznú," doplnil Danko. 

To, že pozvanie dostal od predsedu ruského parlamentu Viačeslava Volodina, ktorý je na sankčnom zozname, Danko ako problém nevidí.

"Treba sa zamyslieť nad tým, čo sankcie znamenajú. Duma sankcie nemá. Rusko nie je izolovaný štát, je tam veľa návštev. Ide tam český prezident Miloš Zeman, bol tam nemecký prezident, šéf izraelského parlamentu. Ale vystúpenie v Dume Rusi každému neponúknu," povedal.

Zdôraznil potrebu ruštiny

Danko apeloval, aby sme si nemysleli, že okolitý svet Rusko ignoruje.

"Ak by nám ušiel vlak, bude nás to mrzieť. Štáty EÚ svoje obchodné vzťahy s Ruskom rozvíjajú. Po mojich návštevách v Rusku sa zamýšľam, či sankcie fungujú, lebo tam vidím návštevy európskych predstaviteľov a obchodné prepojenia. Slováci by boli veľmi nešťastní, keby nám tento vlak ušiel. To pochopili Maďari, Srbi aj Čiernohorci. Nebuďme sebatrýzniaci národ, je tu veľký potenciál," upozornil.

Líder SNS zopakoval, že na Slovensku je veľký potenciál na rozšírenie výučby ruského jazyka, ale aj vnímania ruskej kultúry. "Prečo by sme popri americkej a nemeckej hudbe nemali mať aj trochu ruskej? Zabúdame na ruské umenie a kultúru. Prečo si polarizujeme svet a bijeme sa do pŕs, kto je lepší a kto horší?" pýtal sa.

Pozrite si prejav Andreja Danka v ruskej Dume:

01 - Modified: 2024-04-18 20:48:17 - Feat.: - Title: Nemecko nepredložilo dôkazy k zatknutiu dvoch údajných ruských špiónov, tvrdí Moskva 02 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 03 - Modified: 2024-04-18 18:44:23 - Feat.: - Title: Plánovanie atentátu na Zelenského? V Poľsku zatkli muža podozrivého zo spolupráce s ruskou tajnou službou 04 - Modified: 2024-04-18 17:08:15 - Feat.: - Title: Európska únia si uvedomuje, že vplyv Ruska je preukázateľný a treba mu čeliť, tvrdí Fiala 05 - Modified: 2024-04-18 16:13:34 - Feat.: - Title: V Poľsku zadržali muža, ktorý vraj chcel Rusom pomôcť s atentátom na Zelenského
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:49