TASR/Henrich Mišovič
StoryEditor

Nikto z nás nie je pripútaný k svojej stoličke, vyhlásil Kaliňák po rokovaní vlády

15.11.2017, 13:24
Autor:
TASRTASR
Na margo plánu opozície, ktorá sa ho chystá v parlamente odvolávať, minister uviedol, že to opozičné strany robia permanentne.

Nikto z funkcionárov Smeru-SD nie je pripútaný k svojej stoličke. Vyhlásil to po stredajšom rokovaní vlády podpredseda strany a minister vnútra Robert Kaliňák. To, že spolu s ďalšími podpredsedami strany ponúkol svoju stranícku funkciu, bližšie komentovať nechcel.

"Až budeme mať nejaké závery, o ktorých sa budeme chcieť podeliť, tak vám ich povieme. Máme svoje vnútorné pravidlá a ja som vždy bol veľmi lojálny. Žiadne informácie z nášho vedenia nevynášam. Začali sme diskusiu, ako chceme v niektorých veciach pokračovať, čo chceme zmeniť. Až diskusiu skončíme a bude nejaký výstup, tak vám ho povieme," avizoval.
Kaliňák uviedol, že nikto na vedení nežiadal jeho odchod. Zároveň odmietol, že by svoju funkciu ponúkol len podpredseda Marek Maďarič.

​Na otázku, či sa vedenie Smeru-SD nechá na decembrovom sneme do svojich funkcií opätovne zvoliť, Kaliňák odvetil, že do straníckych funkcií kandidovali vlani a boli zvolení na štyri roky. "Smer-SD má 18 rokov a keď to porovnáte s inými stranami, tie by buď už neexistovali, alebo by mali iné problémy. Sme dostatočne starí a skúsení, aby sme sa nad tým dobre zamysleli a skúsili sa pozrieť, akým smerom chceme kráčať ďalej," poznamenal.

Na margo plánu opozície, ktorá sa ho chystá v parlamente odvolávať pre pochybenia jeho rezortu pri verejných obstarávaniach, minister uviedol, že to opozičné strany robia permanentne, pričom toto odvolávanie bude patriť k tým najabsurdnejším. "Je to štandardná obrana Igora Matoviča (OĽaNO), ktorý sa snaží prekryť svoje daňové podvody."

Podpredseda Smeru-SD a minister financií ešte pred rokovaním vlády poznamenal, že predstavitelia najužšieho vedenia Smeru-SD na utorkovom (14.11.) rokovaní len otvorili na dome okná, aby mohli vyvetrať.

Po stretnutí straníckych špičiek, na ktorom sa rozoberal výsledok Smeru-SD v krajských voľbách, najskôr podpredseda a minister kultúry Marek Maďarič informoval, že ponúkol svoju stranícku funkciu. Následne tlačové oddelenie Smeru-SD uviedlo, že tak urobili všetci podpredsedovia. Šéf strany Robert Fico deklaroval, že si váži ich krok a zároveň vyjadruje plnú dôveru všetkým podpredsedom strany, s ktorými má záujem o ďalšiu spoluprácu.

Smer-SD má šiestich podpredsedov. Sú nimi Robert Kaliňák, Marek Maďarič, Peter Žiga, Peter Kažimír, Peter Pellegrini a Juraj Blanár.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 00:01