StoryEditor

Hlina: Dobrý politik zvládne aj ulicu

12.11.2017, 22:46
Nedávne voľby županov prekvapili. Mimoparlamentná strana KDH porazila Smer vo voľbách v Prešovskom kraji s kandidátom Milanom Majerským. Na adresu Fica vyhlásila, že by si mal priznať porážku. HN sa rozprávali s lídrom KDH Alojzom Hlinom.

V parlamentných voľbách KDH pohorelo. V župných uspelo. Čím si to vysvetľujete?
Vytvorila sa vlna a na tej sa to viezlo. Na celkovú analýzu je ešte dosť času. A nie je dobré o všetkom rozprávať, lebo možno aj zraňovať. Niekedy je lepšie to nechať tak. Keď sa veci varia, nevyzerá to dobre, ale keď sa to už navarí a na tanier to pekne uložíte, tak to už vyzerá lepšie.


Skúste byť konkrétnejší. Robili ste kampaň na východe, chodili ste medzi ľudí...?
Myslíte z pohľadu opozície alebo KDH?


Samozrejme, z pohľadu KDH.
Z pohľadu KDH som vo vyjadrovaní slobodnejší, tak tam sme boli súčasťou strategickej dohody. Na začiatku tomu málokto veril, na konci už tomu verili všetci. Nehrám sa na generála. Robil som vojaka, ktorý rozdával letáky, a dokonca si dovolím tvrdiť, že som v rozdávaní letákov veľmi dobrý (smiech). A je to tam. My, a tým myslím KDH, sme sa museli vrátiť na začiatok. Mňa len mrzí, že sme na Slovensku tŕpli, že tu vyhrá Mazurek. Veď preboha, Mazurek? Ten by nemohol vyhrať ani domovníka v nejakom bytovom dome. Ak politici tŕpnu, či takíto ľudia vyhrajú, tak je to v prvom rade ich vizitka.


Matovič pre HNtelevíziu povedal, že bol jeho nápad osloviť KDH a pomôcť vám v župných voľbách. Je to tak?
Ja by som kolegom odporúčal, aby sme to už neriešili, tešme sa, ako voľby dopadli, a nevynášajme z kuchyne. Opakujem, strašne veľa ľudí urobilo veľa roboty a moja pozícia bola, že som bol vojakom a roznášal letáky. Nech nám radšej povedia, kto je ich líder, a s tým budeme komunikovať.


OĽaNO sa tvári, že má dvoch lídrov.
Dvoch lídrov mať nemôžete.


Bolo by pre OĽaNo dobré mať líderku Remišovú?
Nemám ambíciu robiť personalistu v OĽaNO. Nech nám povedia, kto je líder a komu treba volať.
Vy ste mi pred pol rokom na margo Matoviča povedali, že jeho pomocná ruka môže byť aj bozkom smrti...
Nebudem to komentovať.


To evokuje pocit, že máte konflikt.
Nie, nemáme konflikt. Ja to len nekomentujem.


A komunikácia s SAS stále vi...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Šéf kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku pre HN: Účasti na eurovoľbách by pomohlo spájanie hlasovaní 02 - Modified: 2024-04-25 07:56:22 - Feat.: - Title: Seriál HN Chcem byť exportér: EXIMBANKA SR zvýhodňuje financovanie exportu v náročných časoch 03 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Že sem príde viac študentov zo zahraničia? Nereálne, hovorí pre HN rektor nitrianskej univerzity (rozhovor) 04 - Modified: 2024-04-24 08:01:41 - Feat.: - Title: Daja Turnerová: „Gény sa nezaprú, aj keď ich stretnete na opačnom konci sveta.“ 05 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Chcete si dodatočne legalizovať stavbu? Ak nedodržíte podmienky, hrozí vám mastná pokuta (rozhovor)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 10:23