Povinnosť prijímať poštu do elektronickej schránky bola firmám viackrát odložená. Na snímke vicepremiér pre investície Peter Pellegrini.Peter Mayer
StoryEditor

Pellegrini je z výsledkov volieb sklamaný. V Smere sa budú zaoberať personálnymi zmenami

05.11.2017, 10:37
Autor:
klkl
Za vládny Smer, ktorý utrpel vo voľbách porážku, komentoval situáciu podpredseda Peter Pellegrini.

Poslankyňa za opozičnú SaS je presvedčená, že voľby nastavili zrkadlo vládnej koalícii a ukázali, že ľudia chcú zmenu.

„Ja si myslím, že ľudia jednoznačne povedali, to čo si v týchto voľbách mysli a teda, že  chceme zmenu a nechceme v politike ľudí, ktorí majú za sebou korupčné kauzy.

Myslím, že pozitívne vnímali aj to, že sa pravica naprieč slovenskom spojila. Tá spolupráca im dáva nádej, že sa kraje budú spravovať lepšie, efektívnejšie, s nižšou mierou korupcie,“ povedala Kiššová v TA3

V Smere sú sklamaní

Podpredseda vlády a strany Smer, Peter Pellegrini, priznal, že je z výsledkov sklamaný a prekvapený. Veril, že budú mať vyššiu podporu.

„Čakal som od výsledkov ale viac, niektoré kraje ma prekvapili. Prieskumy nenaznačovali, že by sme mali mať problém napríklad v Košiciach,“ povedal sklamane Pellegrini.

Dôvodom je podľa neho únava materiálu. „Musím súhlasiť, že v niektorých prípadoch už asi došlo k únave materiálu, napríklad v Prešove, kde je pán Chudík županom šestnásť rokov. Aj keď je pravda, že pod jeho vedením, sa prešovský kraj posunul dopredu.“

Kiššová vidí za poklesom podpory Smeru ale úplne iné dôvody. „Podľa mňa sa ľudom nepáčia tie škandály a korupčné kauzy. Ľudia sú už unavení, že na každom kroku nejaká korupčná kauza. Začínajú si uvedomovať, že keď sa hovorí o nejakej korupčnej kauze, tak sa ich to týka,“ povedala Kiššová.

Smer je stále úspešný

Podľa Pellegriniho zase Smer neutrpel takú veľkú porážku, ako sa snaží prezentovať opozícia. Rovnako podľa neho nie je pravda, že kraje sú spájané s korupciou.

Uznal, že síce Smer stráca so svojej dominancie, ktorá bola extrémna, pripomína však, že po nezávislých poslancoch najsilnejšou stranou. „Dokonca v Bratislave sme zaznamenali nárast. Počet poslancov zhruba kopíruje momentálne preferencie strany Smer,“ dodal podpredseda vlády.

Je zvedavý na prácu opozície

„Žiada sa mi povedať, že možno je to na niečo dobré, že páni z opozície získali tieto významné posty. Budeme môcť teraz pozerať, ako prejdú od sľubov ku skutkom,“ povedal Pellegrini.

Zároveň upozornil, že ich poslanci budú nových županov pozorne sledovať. „Poslanci za Smer budú pozorne sledovať počínanie nových županov. Možno aj ľudia uvidia, či to boli len prázdne slová, alebo sa im aj podarí naplniť ich víziu,“ varoval Pellegrini

Sú pripravení na zodpovednosť

Podľa Jany Kiššovej sú opoziční politici pripravení prebrať zodpovednosť. „Áno, je to obrovský záväzok, na druhej strane tá opozičná bezmocnosť je naozaj zlá,“ dodala Kiššová.

Podľa Pellegriniho môže byť za slabším výsledkom Smeru aj to, že sa nedokázali spojiť s ďalšími koaličnými stranami. „Možno trošku ma mrzí, že sa vládnej koalícii nepodarilo uzavrieť dohody vo viacerých krajoch. Lebo tam, kde sa to podarilo sme boli úspešní,“ zamyslel sa podpredseda Smeru.

„Keby sme tak postupovali aj v iných krajoch, tak by sme možno vyvážili tú pravicovú koalíciu. Teraz to bol v niektorých krajoch súboj strany Smer proti všetkým pravicovým stranám. „

Budú riešiť zmeny

Pellegrini nechce situáciu riešiť horúcou hlavou a vyžiadal si pár dní na to, aby si situáciu vyhodnotil v rámci strany. O konkrétnych zmenách nehovoril.

„Výsledky je treba zobrať s pokorou, na druhej strane nemôžeme teraz konštatovať, že smer dopadol veľmi zle. Aj keď je Pravda, že pri niektorých krajoch som aj ja osobne sklamaný. Dá nám to možnosť sa pozrieť, či treba vykonať personálne zmeny. Určite do budúcna dôjde aj k zmenám v krajských štruktúrach. Ja si myslím, že tento krát sa tou otázkou budeme naozaj vážne zaoberať,“ uzavrel Pellegrini.

01 - Modified: 2024-04-25 08:59:06 - Feat.: - Title: Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená? 02 - Modified: 2024-04-23 10:54:00 - Feat.: - Title: Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho 03 - Modified: 2024-04-22 09:06:26 - Feat.: - Title: V ochrane prírody budem s odborníkmi hľadať vyváženú pozíciu, tvrdí Pellegrini 04 - Modified: 2024-04-22 16:30:00 - Feat.: - Title: Pellegriniho kar: Zradcovia si u Fica neškrtnú. O čo sa hrá v Hlase? 05 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 12:29