Róbert Lališ alias KýbelTASR/B. Račko
StoryEditor

Mafiánski bossovia majú na Ruskov prípad rôzne názory. Kýbel odmieta slová Černáka

30.10.2017, 12:25
Autor:
TASRTASR
Róbert Lališ známy ako Kýbel vypovedal ako obvinený v prípade Pavla Ruska.

V prípade obvineného exministra a bývalého riaditeľa televízie Markíza Pavla Ruska a ďalších troch obvinených v pondelok pred policajným vyšetrovateľom vypovedal obvinený Róbert Lališ alias Kýbel, ktorý je údajným bossom bratislavských sýkorovcov, a jeden svedok. Uviedol to obhajca obvineného Mikuláša Černáka František Polák.

Róbert Lališ, ktorý je v tomto prípade tiež obvinený, podľa advokáta svoju prípadnú trestnú činnosť poprel. „Povedal, že o ničom takom nevie,“ vysvetlil Polák, ktorý ako obhajca bol prítomný pri výsluchu oboch osôb.

Iná situácia bola podľa neho pri výpovedi svedka Slavomíra Surového, ktorý mal "viac-menej" potvrdiť časť výpovede obvineného Mikuláša Černáka. „Tú, o ktorej mal vedomosť,“ doplnil obhajca. Podrobnejšie detaily z výpovedí oboch mužov uviesť odmietol.

Obhajca sa vyjadril aj k úlohe svojho klienta Mikuláša Černáka v celej kauze obvineného exministra Pavla Ruska.

​„Priznáva sa (obv. Mikuláš Č. – pozn. red.) k trestnej činnosti rôzneho záberu. Popri tom vyskočila aj táto kauza. On nie jednotlivo usvedčuje Pavla R., ako sa to dosť v médiách prezentuje. On priznáva sám svoju trestnú činnosť, doznáva sa k nej, je za ňu obvinený. A v popise svojej trestnej činnosti poukazuje aj na osoby, ktoré spolu s ním trestnú činnosť páchali. A v tomto skutku popisuje, akú úlohu zohrával Pavol R. Je to výpoveď obvineného, ktorý sa ku skutku priznal a označuje svojich spolupáchateľov. Medzi nimi je aj Pavol R.,“ uviedol Polák.

Podľa obhajcu vyšetrovanie v tomto prípade pokračuje v utorok výsluchmi ďalších osôb.

Súd rozhodol o Ruskovom vzatí do väzby 

Podľa medializovaných informácií je Pavol Rusko obvinený z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.
Okrem iných ho má usvedčovať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Černák, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Okrem Pavla Ruska čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a práve Mikuláš Černák.

01 - Modified: 2024-04-26 16:19:56 - Feat.: - Title: Ukrajinská rozviedka hlási zničenie ruského vrtuľníka na letisku pri Moskve 02 - Modified: 2024-04-26 15:12:01 - Feat.: - Title: Dostával som balíčky, nie peniaze, povedal nemecký poslanec Bystroň ku kauze úplatkov od Rusov 03 - Modified: 2024-04-26 13:33:30 - Feat.: - Title: Zasiahli sme na východe Ukrajiny vlak, hlásia Rusi. Mal byť naložený zbraňami zo Západu 04 - Modified: 2024-04-26 12:26:34 - Feat.: - Title: Ruská centrálna banka úrokové sadzby nemenila, zhoršila však inflačné vyhliadky 05 - Modified: 2024-04-26 11:56:57 - Feat.: - Title: V Rusku zadržali redaktora Forbesu. Písal o ukrajinskej Buči
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 20:45