TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Pavol Rusko skončil v nemocnici, v cele sa sťažoval na zdravotné problémy

25.10.2017, 10:24
Rusko je podozrivý z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky.

Exminister hospodárstva Pavol Rusko, ktorý čelí obvineniu z objednania vraždy, skončil dnes večer v nemocnici. Informáciu priniesol Denník N na svojom webe.

Bývalý majiteľ televízie Markíza sa mal v cele policajného zaistenia na Račianskej ulici sťažovať na zdravotné problémy. Podvečer bol preto prevezený na Kramáre na urgentný príjem.

Keďže tam skonštatovali, že jeho stav nie je život ohrozujúci, poslali ho na vyšetrenia do nemocnice v bratislavskom Starom Meste na Mickiewiczovej ulici. Rusko mal o desiatej večer v sprievode policajtov absolvovať rôzne vyšetrenia.

Návrh na väzobné stíhanie

Na Okresnom súde Bratislava II je už doručený návrh na väzobné stíhanie exministra Pavla Ruska.

"Potvrdzujeme, že na Okresný súd Bratislava II bol doručený návrh na vzatie do väzby obvineného P.R. Sudca pre prípravné konanie OS Bratislava II po dôkladnom oboznámení so spisovým materiálom a po koordinácii s obhajcom a prokurátorom určí termín výsluchu a rozhodovania o návrhu na vzatie do väzby v rámci zachovania zákonnej lehoty na rozhodovanie," uviedol v stredu hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

​Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave podala návrh na väzbu exministra Pavla Ruska to uviedol jeho obhajca Marek Para.

Ako doplnil obhajca, prokuratúra sa obáva, že by sa obvinený Rusko mohol vyhýbať trestnému stíhaniu a ovplyvňovať svedkov či spoluobvinených.

Rozhodne súd

Rozhodnutie prokuratúry ešte neznamená, že Rusko do väzby aj naozaj pôjde. O tom môže rozhodnúť iba súd.

Michal Šúrek z Krajskej prokuratúry v Bratislave v stredu uviedol, že polícia na KP BA doručila spisový materiál spolu s podnetom k návrhu na vzatie do väzby obvineného exministra Pavla Ruska.

​Portál sme.sk v pondelok (23.10.) priniesol informáciu, že vyšetrovanie bolo začaté na základe trestného oznámenia bývalého šéfa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Rusko mal byť podľa portálu podozrivý z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej.

Podľa medializovaných informácií okrem Pavla Ruska čelia obvineniu aj Miloš Kaštan, Róbert Lališ alias Kýbel a Mikuláš Černák.

01 - Modified: 2024-04-17 08:43:16 - Feat.: - Title: Odchádzajú prokurátori, ktorí dozorovali prípad vraždy Jána Kuciaka 02 - Modified: 2024-04-16 08:20:52 - Feat.: - Title: FOTO Deti bili reťazou a zamykali v izbách: Zatiaľ čo hladovali, rodičia sa im smiali. Slovenskom otriasol brutálny prípad 03 - Modified: 2024-04-10 04:57:07 - Feat.: - Title: Kolumbijského exprezidenta Uribeho budú stíhať pre obvinenia z ovplyvňovania svedkov 04 - Modified: 2024-04-05 04:36:10 - Feat.: - Title: V Bielorusku obvinili troch aktivistov z extrémizmu, hrozí im sedem rokov za mrežami 05 - Modified: 2024-03-27 13:52:53 - Feat.: - Title: Odtiaľ potiaľ. Odsudzujem urážlivé vyhlásenia politikov, reagoval Žilinka na Ficove útoky
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:49