StoryEditor

Boj troch majiteľov o známy hotel v Bratislave pokračuje

18.10.2017, 10:50
Jeden zo spoločníkov hotela Carlton Erik Mikurčík má mať dôkazy o svojvoľnom konaní súdneho úradníka.

Boj o hotel Carlton pokračuje. Najznámejší hotel v centre hlavného mesta Slovenska sa stal predmetom sporu spolumajiteľov. Kým Maroš Grund a Rudolf Hrubý, ktorý sú zároveň aj spolumajiteľmi Esetu, tvrdia, že o väčšinu hotela Carlton ich pripravil tretí spoluvlastník Erik Mikurčík, ten sa zasa odvoláva na to, že ho neoprávnene odvolali z funkcie konateľa. K čomu verejne dokladá aj kópiu rozhodnutia z Obchodného registra. Hovorí dokonca o tom, že Carltonu hrozí konkurz.

Mikurčík sa dnes verejne vyjadril, že hotel by mohol ísť do konkurzu. „Mám informácie, že je to pripravovaný scenár. Od prvého septembrového týždňa nemám žiadnu komunikáciu, čo by na advokátskej úrovni ani nemalo byť. Advokátska kancelária je pritom povinná s druhou komunikovať a hľadať riešenie,“ hovorí jeden zo spolumajiteľov.

Začiatok sporu

V auguste 2016 sa majiteľmi Carlton Property, ktorá vlastní hotel Carlton a súvisiace nehnuteľnosti stali, Erik Mikurčík, Maroš Grund a Rudolf Hrubý, a to tretinovým podielom. Podľa Mikurčíka však v októbri obaja spoločníci začali žiadať prerozdelenie hlasovacích práv a vplyvu. Po vzájomných sporoch dal v apríli 2017 Hrubý Mikurčíkovi ponuku na odkúpenie jeho podielu za päť miliónov, na čo ten o mesiac neskôr mal prísť s protiponukou na odkúpenie Hrubého podielu vo výške celej jeho investície vrátane úrokov. Hrubý mal tento návrh odmietnuť.

Na základe týchto skutočností sa malo konať valné zhromaždenie, ktorého predmetom malo byť odvolávanie konateľov hotela. Tým bol Mikurčík a Zuzana Kalmanová. Lenže Mikurčík s návrhom nesúhlasil. Podľa spoločenských zmlúv vraj nemá byť odvolanie konateľov možné inak, ako jednohlasne. Mikurčík následne odstúpil od prevodu obchodných podielov v spoločnosti ADS Property s Hrubým a Grundom. Dôvodom má byť nezaplatenie kúpnej ceny pri prevode.

Po odstúpení od zmlúv sa Mikurčík zúčastňuje navyšovania základného imania v Carlton Property a stáva sa vlastníkom 92 percent spoločnosti, kým zvyšným dvom partnerom zostal osempercentný podiel.

Bez ich vedomia

Obaja spolumajitelia sa zhodnú, že Mikurčík sa stal väčšinovým partnerom bez ich vedomia. Podľa Denníka N Hrubý a Grund naňho podali niekoľko trestných oznámení, aj pre podozrenie z krádeže, keď chcel podľa ich názoru z firemného účtu po ovládnutí hotela previesť na svoj vlastný dva milióny eur. Mikurčík sa mal tiež údajne pokúšať previesť aj nehnuteľnosti patriace Carlton Property.

„Je to nezmyselná vojna a očierňovanie,“ hovorí Mikurčík. Na základe jeho návrhu bolo 7. júna 2017 vydané neodkladné rozhodnutie Okresného súdu Bratislava 5 so zákazom meniť štatutárne orgány v spoločnostiach ADS Property a Carlton Property. Napriek tomu bol o sedem dní podaný na obchodný register návrh na zmenu konateľov z Erika Mikurčíka a Zuzany Kalmanovej na Maroša Grunda a Rudolfa Hrubého, ktorí boli v tom čase už minoritnými vlastníkmi. Vzniknutú situáciu rieši súdne. Podľa Mikurčíkových slov mu ochranka bránila vstúpiť do hotela napriek tomu, že má v rukách neodkladné opatrenie súdu o obmedzení konateľských právomocí Grunda a Hrubého.

„Som stále tu, pripravený, a ešte stále sú veci v našich rukách,“ dodáva developer, ktorý chce aj naďalej zostať spoločníkom hotela a dúfa, že napriek všetkým nepríjemnostiam sa s partnermi dohodnú a nájdu spoločnú cestu.

Mikurčíkova fantázia

"Pán Mikurčík svojim vystúpením skôr pripomínajúcim divadlo iba ukázal svoj spôsob uvažovania a práce," tvrdia pre HN Hrubý s Grundom. "Vie totiž, že za celou kauzou v skutočnosti je jeho pokus o podvod," dodávajú.

Dvojica v reakcii ďalej uvádza, že oni "iba chránili a chránia vlastné miliónové investície a majetok."

"Jeho vyhlásenia o vzťahu k ministerke, ďalších osobách a o konkurze, ktorými pozýval aj na tlačovú besedu, sú iba produktom jeho fantázie a na podobné klebety ani nebudeme reagovať," uzatvárajú.

01 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent 02 - Modified: 2024-04-12 05:56:16 - Feat.: - Title: Vodiči sa zdržia na viacerých úsekoch v Bratislave 03 - Modified: 2024-04-12 07:58:00 - Feat.: - Title: Lovestream predstavil prvých tohtoročných headlinerov. Do Bratislavy príde Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike či Tom Walker 04 - Modified: 2024-04-11 12:42:54 - Feat.: - Title: Jean-Michel Jarre vystúpi v Bratislave zadarmo s Brianom Mayom. Naše hlavné mesto bude na okamih najinteligentnejším na Zemi 05 - Modified: 2024-04-11 06:41:17 - Feat.: - Title: Doprava v hlavnom meste aj smerom do Bratislavy sa mierne spomaľuje, hlásia viaceré nehody
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 09:09