Divadlo Andreja Bagara v Nitre riadil od roku 2001 do minulého roku. V súčasnosti sedí v regionálnom parlamente Nitrianskeho samosprávneho kraja ako poslanec. Na nitrianskeho župana kandidoval už v minulosti. V roku 2005 však nebol úspešný.TASR
StoryEditor

Greššo nepristúpi na Dankove hry: Mám pocit, že odkedy ma vyzval na odstúpenie, tak moje šance stúpli

16.10.2017, 16:54
Autor:
lmlm
Známy herec žiada, aby podobný prieskum v renomovanej agentúre dal urobiť aj Andrej Danko. Od šéfa parlamentu už dostal päťtisíc eur.

Kandidát pravice v Nitrianskom kraji Ján Greššo už dostal 5-tisíc eur od šéfa SNS Andreja Danka na prieskum.

Greššo pre HNonline potvrdil, že prieskum dá zadať v najbližších dňoch. Župné voľby sa uskutočnia v sobotu 4. novembra.

"Povedali sme si, že ideme do toho, pretože ten prvý prieskum nám ukázal, že to nie je beznádejné. A to sme vtedy ešte nerobili ani kampaň," povedal Greššo.

Na Dankove hry nepristúpi

Známy herec žiada, aby podobný prieskum v renomovanej agentúre dal urobiť aj Andrej Danko. "S tým, že si prieskumy porovnáme, aké sú odchýlky, či sa priblížime. Ak by boli výrazné odchýlky, potom by to bolo komplikované," dodal Greššo.

Jeden prieskum zaplatí on z peňazí, ktoré mu poslal na transparentný účet Andrej Danko a druhý by mal podľa neho platiť šéf parlamentu.

Transparentný účet Jána Grešša Transparentný účet Jána Grešša transparentneucty.sk

"Pán Danko povedal, že dal 15-tisíc na vlaky do Šaštína a toto je lacnejšie," hovorí kandidát pravice v Nitrianskom kraji.

Tvrdí, že v žiadnom prípade neprichádza do úvahy, že sa bude vzdávať kandidatúry len preto, že si to žiada Danko. "Ja som povedal, že bojujem proti extrémizmu, ale aj korupcii tejto vlády," hovorí Greššo.

„Koalícia vytvorila strašiak a teraz ním straší"

Pripúšťa, že by sa vzdal kandidatúry v prípade, že by prieskum dopadol katastrofálne, čoho sa však neobáva. "Musíme si počkať a všetko vyhodnotiť. Vôbec nie je isté, že by moje hlasy mali pomôcť pánovi Belicovi. Tieto úvahy sú predčasné," vysvetľuje Greššo.

Herec opätovne skritizoval koalíciu za to, že odsúhlasila jednokolové voľby.

"Koalícia odsúhlasila jednokolové voľby, čo je absolútny nezmysel. A ten nezmysel teraz riešia dvojkolovú neoficiálnou voľbou a vyzývajú kandidátov, aby sa vzdali. Koalícia vytvorila strašiak a teraz ním straší."

Greššo na otázku, ako vidí svoje šance, spomína na minulé župné voľby. "Vtedy Fico povedal, že Kotlebu porazí aj vrece zemiakov a vidíte ako to dopadlo. Mám pocit, že po tom, ako ma pán Danko vyzval na odstúpenie, moje šance stúpli," hovorí.

Šéf SNS Andrej Danko vyzval kandidáta pravice Jána Grešša, aby odstúpil:

01 - Modified: 2024-03-08 11:34:07 - Feat.: - Title: Jeden kút Slovenska dopláca na vysoké ceny. Domy v novostavbách padajú aj o 25-tisíc, hovorí maklér 02 - Modified: 2024-02-12 10:02:28 - Feat.: - Title: Chorobnosť v Nitrianskom kraji mierne klesla oproti predchádzajúcemu týždňu 03 - Modified: 2023-11-28 09:27:17 - Feat.: - Title: Nitriansky kraj bude v roku 2024 hospodáriť s rozpočtom viac ako 273 miliónov eur 04 - Modified: 2023-11-24 09:12:11 - Feat.: - Title: Opitá vodička jazdila pri Nitre bez vodičáku a s trojročným dieťaťom v aute 05 - Modified: 2023-10-02 11:26:49 - Feat.: - Title: Kompletné výsledky parlamentných volieb za jednotlivé obce a mestá - Nitriansky kraj
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:57