Šéf parlamentu a SNS Andrej DankoTASR/M. Svítok
StoryEditor

Danko reagoval na obvinenia z korupcie: Nebudem sa podieľať na mediálnych hrách

12.09.2017, 15:31
Autor:
TASRTASR

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko sa nebude podieľať na mediálnych hrách. Šéf parlamentu a predseda SNS to uviedol v súvislosti s otázkami okolo svojej osoby a aktivitami opozičnej poslankyne a podpredsedníčky NR SR Lucie Ďuriš Nicholsonovej.

Polícia dala jasné stanovisko

"Polícia dala jasné stanovisko, že voči mojej osobe nebolo a ani nie je začaté žiadne trestné konanie a k spravodajským informáciám, ktorými ani nedisponujem, sa vyjadrovať nebudem," zdôraznil.

​Podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) dnes na tlačovej konferencii oznámila, že sa obrátila na Ministerstvo vnútra SR a Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) so žiadosťou, aby sa vyjadrili k údajnej kriminálnej informácii, ktorá bola doručená do jej poštovej schránky.

O dokumente, ktorý má hovoriť o údajnom zapletení predsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS) do korupcie, informovala Ďuriš Nicholsonová minulý týždeň v pléne parlamentu.

Protichodné stanoviská

K napísaniu žiadostí na ministerstvo a NBÚ ju podľa jej slov primäl fakt, že vedúci predstavitelia NAKA a inšpekcia ministra vnútra vydali k veci protichodné stanoviská.

Podpredsedníčka parlamentu chce, aby boli odstránené pochybnosti, či písomnosť podlieha utajovanému režimu, alebo nie. Ďuriš Nicholsonová dnes počas tlačovej konferencie zverejnila jej formálnu časť.

Podľa jej poznatkov bola kriminálna informácia vložená do informačného systému NAKA, s ktorým sa nedá manipulovať.

"Všetky náležitosti spôsobujú to, že vyfabulovať, vyrobiť takýto dokument je takmer nemožné. Ale je veľmi jednoduché preveriť na základe týchto formálnych náležitostí, či tá informácia existuje a či je pravá, alebo nie," uviedla opozičná poslankyňa, ktorá je pripravená utajovaný dokument zverejniť, ak sa potvrdí, že je to podvrh.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 16:09:50 - Feat.: - Title: Gruzínski poslanci schválili návrh sporného zákona o zahraničných agentoch. V uliciach sa protestuje 03 - Modified: 2024-04-16 12:04:40 - Feat.: - Title: V parlamente sa začala aprílová schôdza, na programe majú poslanci vyše sto bodov 04 - Modified: 2024-04-14 12:31:28 - Feat.: - Title: Šéfa parlamentu budeme riešiť pravdepodobne až po eurovoľbách, tvrdí Blaha. Hajko hovorí, že Fico taktizuje 05 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 20:52