TASR/Branislav Račko
StoryEditor

Klus reagoval na ponuku Luntera. Očakáva, že sa viacerí kandidáti tento týždeň stretnú

07.09.2017, 09:55
Autor:
chocho
Klus a SaS sa v župných voľbách zachovajú zodpovedne, deklaroval kandidát liberálov.

Poslanec SaS a kandidát na banskobysitrckého župana Martin Klus potvrdil svoj záväzok z polovice augusta.

"Môj plán je rokovať s tými, ktorí majú záujem sa dohodnúť a na prelome septembra a októbra sa stať alebo podporiť najsilnejšieho demokratického kandidáta, dovtedy spravím v kampani maximum pre to, aby som to bol ja," vyhlásil na dnešnej tlačovke v Banskej Bystrici Klus.

Zároveň Klus tvrdí, že v Banskej Bystrici mohla byť situácia lepšia, ak by vládne strany Smer, SNS a Most neobetovali "náš kraj ľuďom, ktorí sú mentálne zabudnutí v 30. rokoch minulého storočia a to tým, že zrušili dvojkolovú voľbu županov".

Klus a SaS sa v župných voľbách zachovajú zodpovedne, deklaroval kandidát liberálov.

"Kuleha" Smeru

SaS vyzýva ostatných demokratických kandidátov v Banskobystrickom kraji, aby sa zachovali tak, ako to deklaruje Klus, vyhlásil podpredseda SaS Ľubomír Galko.

​Zároveň liberáli odmietajú ako smerodajné výsledky prieskumov, ktoré boli robené v čase, keď ešte neboli známi všetci kandidáti a nechali si ich robiť jednotlivci.

"Typická kuleha tejto skorumpovanej strany," tak označil Galko spôsob, akým Smer podporil kandidáta v Banskobystrickom kraji Jána Luntera.

Ponuku Luntera zváži

"Je férové, aby sme sa posadili za okrúhly stôl a porozprávali. Každopádne túto ponuku zvážime," reagoval Klus na výzvu Luntera, aby si kandidáti dali vypracovať spoločný prieskum.

Klus očakáva, že tento týždeň sa viacerí kandidáti, menoval Stanislava Mičeva, Jána Luntera, Pavla Greksu a Martina Juhaniaka, stretnú a budú sa ponukou Luntera zaoberať.

"Ja skôr predpokladám, že to bude prieskum viac ako jednej agentúry, ale vôbec sa nebránim tomu, aby jednou z týchto agentúr bola aj agentúra Focus," povedal Klus.

V polovici augusta Klus spochybnil jeden z prieskumov Focusu v Banskobystrickom kraji. Na svojom facebookovom fanúšikovskom profile naznačil, že prieskum agentúry FOCUS môže byť zmanipulovaný. Klus tvrdí, že jemu blízkej osobe volala anketárka, ktorá mala zvýhodňovať Luntera.

01 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 02 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 03 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 04 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ 05 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 04:56