Youtube
StoryEditor

Teológ vystúpil na dúhovom pochode, biskupi mu zakázali učiť na univerzite

06.09.2017, 16:56
Autor:
chocho
Zbor biskupov vo svojom stanovisku uvádza, že Ondrej Prostredník svoje pôsobenie na akademickej pôde zneužíva.

Teológ, ktorý vystúpil na dúhovom pochode, už nemôže učiť na Evanjelickej bohosloveckej fakulte Univerzity Komenského. O odňatí kanonickej misie Ondrejovi Prostredníkovi na univerzite rozhodol Zbor biskupov Evanjelickej cirkvi. Informoval o tom Prostredník na svojom facebookovom účte.

Zbor vo svojom stanovisku uvádza, že Prostredník svoje pôsobenie na akademickej pôde zneužíva "na bezprecedentné ovplyvňovanie názorov najmä mladých veriacich a študentov teológie na postupné plazivé implantovanie názorov, ktoré sú v rozpore so stanoviskom Evanjelickej cirkvi na Slovensku."

Pozrite si aj video, ktoré ukazuje atmosféru na dúhovom pochode, ktorý sa konal 15. septembra v Bratislave:

​Biskupom prekážajú Prostredníkove mediálne vystúpenia, ktoré podľa nich vyvolávajú pobúrenie medzi veriacimi.

Ďalej sa v stanovisku píše, že "Zbor biskupov nemôže naďalej zatvárať oči nad konaním Ondreja Prostredníka" a odníma mu "ako učiteľovi teologických predmetov na EBF UK s platnosťou od 15. 9. 2017 kanonickú misiu."

​​Prostredník je známy zástancom LGBTI komunity na Slovensku. S prejavom vystúpil aj na dúhovom pochode, ktorý sa konal 19. augusta v Bratislave. Biskupi mu v stanovisku vyčítajú aj postoje, ktoré tam prezentoval. Zdôrazňujú, že Prostredníkove názory nie sú názormi Evanjelickej cirkvi, zároveň sa od nich dištancujú.

"Prichádzam preto, aby som hovoril za tých, ktorí v rozličných cirkvách na Slovensku nezdieľajú ten názor, ktorý ako názor cirkvi počujete vo verejnosti a ktorý je veľmi nepekný voči LGBTI komunite," vyhlásil Prostredník na dúhovom pochode. "A ľudí, ktorí podporujú požiadavky komunity LGBTI v našej spoločnosti, je v cirkvách dosť. Fakt ale je, že často sa rozhodnú skôr byť potichu, ne ž hovoriť," dodal.

"Ja tu vidím len ľudí, ktorí sú hrdí na to, ako ich Boh stvoril, alebo ak chcete, sú hrdí na to, čo im príroda dala do vienka," povedal teológ.

01 - Modified: 2024-04-03 13:00:00 - Feat.: - Title: Pápež František mení stáročné pravidlá pohrebov hlavy cirkvi. Jeho telo nebude vystavené, pochovajú ho na úplne inom mieste 02 - Modified: 2024-03-31 10:33:02 - Feat.: - Title: Veriaci v Krivom slávia sviatky Paschy v drevenom chráme z 19. storočia 03 - Modified: 2024-03-31 09:30:00 - Feat.: - Title: Cirkevný sudca: V poslednom čase je silne cítiť, že mladí sa nedokážu odpútať od rodičov, „prestrihnúť pupočnú šnúru“ 04 - Modified: 2024-03-31 07:24:36 - Feat.: - Title: Kresťania na celom svete slávia pamiatku zmŕtvychvstania Ježiša Krista 05 - Modified: 2024-03-27 22:31:08 - Feat.: - Title: Cirkevní predstavitelia v Jeruzaleme vo veľkonočnom posolstve žiadajú mier v Gaze
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 08:02