TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Danko chystá v parlamente veľkú akciu za stotisíc eur. Nie je to oslava papalášov, odkazuje šéf SNS

28.08.2017, 16:27
Na oslavách vystúpi viac ako sto účinkujúcich, ktorí budú poskytovať program každú hodinu a zároveň zabezpečia aj 70 minútový galavečer.

Pri príležitosti 25. výročia prijatia Ústavy SR, Kancelária Národnej SR pripravila oslavy tejto dôležitej štvrť-storočnice. Takýto významný formát Kancelária Národnej rady SR doteraz ešte neorganizovala.

Deň otvorených dverí, ktorý je súčasťou osláv, Kancelária Národnej rady robí výlučne vo svojej réžií, čo sa týka personálneho, organizačného, či technického zabezpečenia.

Takmer stotisíc eur

Podľa stránky Národnej rady vystúpi na oslavách viac ako sto účinkujúcich, ktorí budú poskytovať program každú hodinu a zároveň zabezpečia aj 70 minútový galavečer.

Výsledná suma za celodenný program bude 99 073 eur.

V cene sú zahrnuté aj honoráre pre účinkujúcich, všetky technické záležitosti od výstavby pódia, cez svetelné efekty a ozvučenie.

Pri tej príležitosti sa otvárajú brány parlamentu ako aj Bratislavského hradu. Po zaujímavých podujatiach kultúrno, vzdelávacieho a oddychového charakteru bude záver tohto významného dňa patriť folklóru.

O 20.20 hodine začne šou Zem spieva na Hrade a slávnostný deň po koncerte uzavrie aj ohňostroj.

Počas celého dňa budú mať návštevníci možnosť vidieť okrem podujatí na hrade, ktoré budeme budúci týždeň postupne zverejňovať, aj dve zaujímavé dokumentárno-spravodajské pásma. 

Okamihy vzniku Ústavy

Jedným je historické pásmo dobových fotografií z okamihov prijatia a podpisu Ústavy SR v septembri 1992.

Fotografie budú vystavené v Hurbanovej sieni Národnej rady SR, a taktiež aj v Rytierskej sále na Bratislavskom hrade.

Druhé pásmo bude patriť dokumentárnemu filmu z 1. septembra 1992. Film sa bude premietať počas celého dňa na všetkých dostupných vysielacích plochách v Národnej rade SR a aj na Bratislavskom hrade.

V tento deň bude pre návštevníkov k dispozícií viac ako 400 zamestnancov Kancelárie Národnej rady SR, ako aj ostatných zložiek rezortu obrany, vnútra, či zdravotníctva, ktorí zabezpečujú sprievodný program.

Aj vďaka tomu, že takmer všetky náklady na Deň otvorených dverí sú v našej réžii, sa nám podarilo financie na zabezpečenie osláv tohto významného výročia udržať v hladine, ktorá je aj 3 násobne nižšia, ako pri organizovaní iných podobných významných štátnych sviatkov a výročí,“ uviedol vedúci Kancelárie Národnej rady SR Daniel Guspan.

1. septembra čaká návštevníkov na pôde parlamentu bohatý program. Svoje miesto prezentácie v parlamentných priestoroch bude mať aj Kancelária prezidenta SR a Úrad vlády SR. Súčasťou celodenných osláv bude aj Slávnostné zasadnutie Národnej rady SR, na ktoré boli pozvaní všetci predsedovia parlamentu od roku 1989, ako aj bývalí prezidenti nášho samostatného štátu.

Nie je to oslava „papalášov“

Deň prijatia Ústavy SR patrí medzi najvýznamnejšie dni pre nás Slovákov. Je to jedna z najvýznamnejších štátno-reprezentačných udalostí od existencie našej samostatnej Slovenskej republiky. 25 výročie patrí všetkým tým, ktorí si ctia existenciu našej samostatnej republiky. Nie je to oslava „papalášov“ ako sa snažia niektorí naznačiť. Celodenný slávnostný program je pre všetkých,“ dodáva predseda NR SR Andrej Danko.

Kancelária Národnej rady SR očakáva viac ako 10 tisíc návštevníkov. Bohatosť akcií a aj pestrosť programu, bola zostavovaná aj na základe tohto faktu. Pri očakávanej návštevnosti prepočítané náklady nepresiahnu niekoľko eur na osobu.

01 - Modified: 2024-04-25 12:59:54 - Feat.: - Title: Nedostavil sa na vypočutie. Opozícia vyzvala prezidenta Finančnej správy, aby zodpovedal otázky na schôdzi 02 - Modified: 2024-04-21 12:28:04 - Feat.: - Title: PS možno Rašiho ako šéfa parlamentu nepodporí, Drucker odmieta spory v koalícii 03 - Modified: 2024-04-19 12:34:04 - Feat.: - Title: Je vylúčené, aby SNS vnucovala slovenskej kultúre iba svoj pohľad, kritizoval Mikloško 04 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 05 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 05:49