TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Danko chce hlavu Richtera, je ochotný spojiť sa s opozíciou. Fico hrozí hlasovaním o dôvere vláde

25.08.2017, 19:57
Autor:
chocho
Koaličná kríza nielenže nie je zažehnaná, ona sa dokonca prehĺbila, naznačujú kuloárne informácie.

Hoci lídri vládnych strán po troch týždňoch trvajúcej kríze dnes po rokovaní Koaličnej rady budili dojem, že problémy sú zažehnané, kuloárne informácie naznačujú, že sú ešte väčšie ako predtým. Na stretnutí trojlístka Robert Fico, Andrej Danko a Béla Bugár sa malo dokonca skloňovať aj hlasovanie o dôvere vláde.

​Uniknuté informácie tvrdia, že šéf SNS Andrej Danko požiadal Roberta Fica o odvolanie ministra práce Jána Richtera zo Smeru. Premiér odmietol, na čo mal šéf SNS reagovať tým, že v tom prípade budú národniari hlasovať za odvolanie Richtera spolu s opozíciou.

Pozrite si aj spoločnú tlačovku koaličných lídrov po zasadnutí Koaličnej rady:

​Fico mal na to pohroziť, že spojí hlasovanie o odvolaní Richtera s hlasovaním o dôvere vláde. Danko mal odpovedať, že SNS bude aj napriek tomu hlasovať za odvolanie Richtera.

Práve táto roztržka mala spôsobiť to, že lídri vládnych strán nepodpísali dodatok ku koaličnej zmluve.

Tvrdí to Denník N s odvolaním sa na zdroje zo Smeru a SNS. S rovnakými informáciami prišiel aj portál webnoviny.sk, ktorý sa odvoláva na viacerých členov koalície.

Najsilnejšia opozičná strana SaS už avizovala, že má v pláne odvolávať Richtera aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Richterovou pozíciou otriasa kauza okolo resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante.

"Môj osobný názor je, že je zaujímavé, že v čase, keď mal minister Richter problém, nevystúpil premiér s takouto požiadavkou," vyhlásila 16. augusta poslankyňa SNS Magdaléna Kuciaňová. Reagovala tak na požiadavku Fica, aby mu Danko dal nové meno ministra školstva, čím Petra Plavčana fakticky odvolal.

01 - Modified: 2024-04-16 14:11:36 - Feat.: - Title: Fico hovorí a koná ako geopolitický analfabet, kritizuje PS 02 - Modified: 2024-04-16 12:24:37 - Feat.: - Title: Fico: V Prahe bol pripravovaný rozpad V4, Fialovi sme v Michalovciach nastavili zrkadlo 03 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 04 - Modified: 2024-04-15 14:42:23 - Feat.: - Title: Fico rešpektuje nomináciu Rašiho na post šéfa parlamentu. Tvrdí však, že lepšie by bolo iné riešenie 05 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 22:13