StoryEditor

Je ťažké byť vo vláde s Robertom Ficom, vyhlásil Danko. V koalícii však zostáva

24.08.2017, 11:25
Danko verí, že Fico aj predseda Mosta-Híd Béla Bugár oceňovali, že SNS má jednotný poslanecký klub.

Pre stranu SNS je ťažké byť v koalícii so Smerom-SD, keďže súperia o rovnakých voličov. Po dnešnom rokovaní predsedníctva SNS to vyhlásil líder strany Andrej Danko.

"Veci, ktoré chcem povedať koaličným partnerom zajtra (25.8.), si nechám pre seba. Je fakt, že SNS sa po ťažkom období dostala do NR SR a stala sa súčasťou vlády. Riešil som otázku, či ísť do tejto koalície a vytvoriť spojenie, ktoré nikto neočakával," priznal Danko.

Danko verí, že Fico aj predseda Mosta-Híd Béla Bugár oceňovali, že SNS má jednotný poslanecký klub.

"Za rok a pol v politike zažívam kriminalizáciu a zosmiešňovanie a viem si predstaviť aj život bez politiky. Ale odmietam sa v tejto etape vzdať. Predsedníctvo ma poverilo, aby som v piatok prebral dodatok ku koaličnej zmluve, ktorého podstatou bude fungovanie koalície," vysvetlil.

Koaličná kríza 15:42 Postupná politická smrť Danko sa domnieva, že osudom malých strán v koalícii je vždy postupná politická smrť. "Ja sa to pokúsim zastaviť. My chceme robiť politiku, aby sme riešili problémy ľudí," uistil vo vyhlásení bez možnosti kladenia otázok. Tiež spomenul, že vypovedanie koaličnej zmluvy zo strany SNS bolo hlavne z dôvodu, aby si národniarov koaličný partner viac všímal. 15:39 Danko: Ak by vláda padla, jedinou alternatívou by bola úradnícka vláda "SNS má záujem na zotrvaní v koalícii, ktorá ale bude koalíciou a nie otroctvom. Ak by vláda padla, jedinou alternatívou by bola úradnícka vláda, ktorá by v parlamente nezískala podporu. Ale ja nemôžem dovoliť, aby v koalícii niektoré procesy pokračovali ďalej," dodal Danko. 15:10 Danko: Rešpektujem Roberta Fica „Rešpektujem predsedu vlády Roberta Fica, ale o svojich ministroch chcem rozhodovať sám," reagoval Danko na koniec ministra školstva Petra Plavčana. 15:08 „SNS ma poverilo, aby som s koaličnými partnermi v piatok prebral či už novú koaličnú zmluvu alebo dodatok koaličnej zmluvy, kde budú otázky fungovania koalície," vyhlásil Danko.  15:07 Danko: Je ťažké byť vo vláde s Ficom „Je ťažké byť vo vláde s Robertom Ficom, s ktorým máme rovnakých voličov," hovorí Danko na brífingu. 15:02 Tittel: Predsedníctvo ukázalo jednotu Poslanec SNS Dušan Tittel po rokovaní zdôraznil, že predsedníctvo ukázalo jednotu. Na otázku, či chce SNS predčasné voľby, Tittel vyhlásil, že odpoveď dá predseda Andrej Danko. 14:54 SNS sa cítia zomknutejší Podľa jedného z členov SNS bola atmosféra na rokovaní dobrá, k hádkam nedochádzalo a národniari sa po tomto stretnutí cítia ešte zomknutejší. 14:48 Danko na brífingu nedovolí novinárske otázky Po rokovaní predsedníctva príde predseda SNS Andrej Danko len s krátkym vyhlásením bez možnosti klásť otázky. 13:18 Brífing SNS bude o 15.00 hod. O 15.00 hod. ohlásila SNS brífing, na ktorom bude prezentovať závery z rokovania predsedníctva.
12:26 Paška pri príchode mlčal Okolo novinárov prešiel podpredseda SNS Jaroslav Paška. Zasadnutie predsedníctva, ani prebiehajúcu koaličnú krízu však komentovať nechcel a mlčky vošiel do centrály strany. 12:08 Danko: Kríza by bola, keby vládla opozícia Je to o novom systéme koalície, o fungovaní našich strán, aby sme prekonali veci. Myslím si, že kríza by bola, keby vládla opozícia," hovorí Andrej Danko.
12:07 „Kríza je vždy v živote" „Kríza je vždy v živote, keď si potrebujete určiť rozsah svojho životného priestoru," tvrdí Danko.
12:07 Danko: Nie je dôvod na hektiku a stres Šéf SNS Andrej Danko dorazil na predsedníctvo na centrálu strany s veľkým predstihom. "Musíme rozvážne pristúpiť k tomu, že si veci oddebatujeme. Zajtra sa stretnem s koaličnými partnermi, nemyslím si, že je dôvod na takúto hektiku a stres, ktorý cítim v médiách," povedal šéf národniarov.
11:39 "Vyzývame na rýchle ukončenie krízy" „Vyzývame preto lídrov koaličných strán k zodpovednosti a ku konštruktívnej diskusii za rokovacím stolom. Jedine rokovaním je možné dosiahnuť definitívne  a rýchle ukončenie krízy. Na to je predovšetkým potrebné, aby strany mali ochotu neodkladne nájsť rozumné kompromisy," dodáva sa v stanovisku Mosta-Híd. 11:37 Ministri Mosta-Híd: Pokračovanie takéhoto stavu je pre nás neprijateľné „Súčasné dianie na politickej scéne je prejavom neúcty voči všetkým občanom Slovenska vrátane voličov vládnych strán. Strana Most-Híd vstupovala do tejto vládnej koalície a vlády preto, aby strana mohla plniť svoj program. Aktuálna kríza  výrazne spomaľuje procesy na ministerstvách a zároveň znemožňuje poctivú a zodpovednú prácu nás ministrov. Pokračovanie takéhoto stavu je pre nás neprijateľné," píše sa v stanovisku Most-Híd, pod ktoré sa podpísali ministri Árpád Érsek, László Sólymos a Lucia Žitňanská.  11:24 "Verím, že v koalícii bude konsenzus," tvrdí šéf poslaneckého klubu Mosta Gábor Gál

11:19 Fico zvládol aj Jána Slotu či Vladimíra Mečiara "Musí sa diať niečo mimoriadne. Robert Fico zvládol aj Jána Slotu či Vladimíra Mečiara a všetky krízy dokázal riešiť za zatvorenými dverami. Zdá sa, že z troch predsedov strán na pokračovaní tejto koalície dnes úprimne záleží len Bélovi Bugárovi," píše Peter Tkačenko, jeho celý komentár si prečítajte TU. 11:19 Danko má plnú dôveru všetkých poslancov, tvrdí šéf klubu SNS Tibor Bernaťák
11:17 Je nejaký iný predseda strany? Anton Hrnko odpovedal, či má Danko dôveru
11:16 "Môžu byť stále nejaké sváry" "Komunikujeme, robíme na zákonoch a dúfam, že to bude tak pokračovať aj ďalej. Verím, že v koalícii bude konsenzus. Nežijeme však v sterilnom svete, môžu byť stále nejaké sváry a nedorozumenia," povedal po poslaneckom grémiu v parlamente poslanec Mosta Gábor Gál. 11:11 Prieskum: Koaličná kríza potopila Danka Strana Andreja Danka SNS sa v najnovšom prieskume agentúry Polis pre agentúru SITA výrazne prepadla. Národniari dosiahli v prieskume len 7,2 percenta, čo je výrazne menej ako v predchádzajúcich mesiacoch. Výsledky prieskumu si pozrite TU. 11:10 Danko získa mandát aj na odchod z vlády Podľa informácií HN dostane Danko na dnešnom rozšírenom predsedníctve mandát na to, aby intenzívne presadzoval požiadavky SNS. Zároveň by mal získať podporu aj na to, že ak koaliční partneri nebudú v piatok na spoločnom stretnutí ochotní o témach SNS diskutovať, národniari budú môcť vystúpiť z koalície. Viac si prečítajte TU.

01 - Modified: 2024-04-22 16:13:48 - Feat.: - Title: Očista Harabinom 02 - Modified: 2024-04-22 13:58:22 - Feat.: - Title: Harabinov návrat na scénu? SNS ho chce dostať do Súdnej rady, vyhlásil Huliak 03 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 04 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 05 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 08:26