Podpredseda SNS Jaroslav PaškaTASR/A. Galica
StoryEditor

Paška sa vyhráža Bugárovi. Jeho problém je mentálny, reaguje šéf Mosta

17.08.2017, 10:15
Autor:
dlmdlm
Prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška adresoval Bélovi Bugárovi nepriamu vyhrážku cez sociálnu sieť.

Paškovi sa nepáči iniciatíva verejnej ochrankyne práv Márie Patakyovej, ktorá sa verejne rozhodla podporiť Dúhový pochod v Bratislave.

V statuse adresovanom predsedovi Mostu-Híd to nazval "útokom na civilizačné, kultúrne a sociálne hodnoty koaličných partnerov a ich voličov." 

„Keď si nás, Béla, vo februári oslovil s prosbou o podporu pre vašu kandidátku na Verejného ochrancu práv SR (ombudsmana), Máriu Patakyovú, tvrdil si, že je to slušná, korektná, rozvážna, kresťansky založená pani so zmyslom pre spravodlivosť, rodinné hodnoty, atď..,“ vyčíta Bugárovi Paška.

"Chcel by som, aby v rámci koalície prestalo vzájomné atakovanie a aby sa vrátil zdravý rozum," vyzýval iba niekoľko hodín predtým predseda SNS Andrej Danko.

Pre pána Pašku to zrejme neplatí, nakoľko adresoval Bugárovi veľmi jasnú vyhrážku. „Nie som si dnes istý Béla, či sa po tomto vulgárnom geste Tvojej nominantky proti Čl. 41 Ústavy SR (ale aj našim koaličným dohodám), nájde v klube SNS poslanec, ktorý by ešte podporil nejakého Tvojho kandidáta do akejkoľvek verejnej funkcie,“ napísal na sociálnej sieti.

„Vidieť, že mentálne je trošku inde. Lebo však práve ombudsmanka sa musí zúčastniť na takýchto veciach, lebo ona je ombudsmankou všetkých... Ja nejdem, ale ona je ombudsmanka, ide. Ak to nepochopil, prepáčte, jeho, dá sa povedať problém, je hlavne mentálny. Ale to ja už riešiť nemôžem, samozrejme. Ja keď niečo riešim, vždy to riešim s predsedom SNS, ktorý je mojim koaličným partnerom, nie s pánom Paškom," reagoval na Paškov príspevok na facebooku pre RTVS Béla Bugár.

Ombudsmanka svojou účasťou na sobotňajšom pochode za práva LGBT komunity nadväzuje na svoju predchodkyňu v úrade Janu Dubovcovú. Tú Andrej Danko kritizoval za to, že vyvesila na svojom úrade dúhovú vlajku.

Nová ombudsmanka si na znak solidarity na oficiálnom účte úradu Verejného ochrancu práv dala upravenú fotografiu v dúhových farbách s odkazom „#prídem“.

01 - Modified: 2022-05-04 14:34:29 - Feat.: - Title: Potopíme Britániu. Jednou raketou alebo dronom, burcuje ruský propagandista 02 - Modified: 2022-02-20 09:08:05 - Feat.: - Title: "Tu býva vojnový štváč, udavač a vlastizradca Slovenska." Benčíkovi na dvere búchali pre dohodu s USA 03 - Modified: 2021-12-14 12:31:38 - Feat.: - Title: Patrik prenasleduje lekárov a natáča sa pri tom, má na krku pätnásť exekúcií. Za vyčíňanie žiada peniaze 04 - Modified: 2021-12-08 15:43:56 - Feat.: - Title: Štátna karanténa bola protiústavná. Ústavný súd zrušil právomoc úradov nariaďovať izoláciu mimo domova 05 - Modified: 2021-10-29 06:26:24 - Feat.: - Title: Liekový ústav eviduje celkovo sedem úmrtí, ktoré môžu súvisieť s očkovaním. Vrátane smrti exposlanca
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 18:25