TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Danko nepríde na Koaličnú radu. Rozladili ho výroky niektorých predstaviteľov Smeru

15.08.2017, 10:13
Autor:
lmlm
Dnešná Koaličná rada bude bez šéfa národniarov Andreja Danka.

Na Koaličnú radu, na ktorej sa mala vyriešiť vládna kríza, nepríde šéf SNS Andrej Danko. Informáciu priniesol portál webnoviny.sk.

Šéf parlamentu to mal oznámiť cez SMS správu svojim koaličným partnerom. Úrad vlády to nekomentuje. 

"Šéf SNS je momentálne na ceste do Bratislavy z Talianska, kde strávil víkend. Podpredseda parlamentu Béla Bugár sa svojho koaličného partnera pokúsi hneď po pristátí presvedčiť, aby komunikovali. Ak dnes koaličná rada nezasadne, Bugár s Ficom budú chcieť reagovať minimálne tlačovou správou," píše portál pluska.sk.

Rozladený Danko

Dôvodom má byť fakt, že šéfa národniarov rozladili výroky niektorých predstaviteľov Smeru, ktorí kritizovali jeho stranu.

​Išlo najmä o výroky podpredsedu vlády pre informatizáciu a investície Petra Pellegriniho a šéfa poslaneckého klubu Smer Martina Glváča.

"Nebudeme sa k tomu vyjadrovať, v pondelok sme povedali všetko, čo sme chceli. Na túto situáciu teraz musí reagovať premiér Robert Fico," povedal šéf komunikačného tímu u Pellegriniho Martin Dorčák. 

Musia najprv vychladnúť hlavy

Pellegrini včera reagoval na kritiku Plavčana, že pravidlá k čerpaniu eurofondov boli nastavené v minulosti.

"Myslím si, že chlapské je priznať si chybu a riešiť veci a nehľadať vinníkov niekde v minulosti. ak je niekto na rezorte jeden a pol roka, tak je plne zodpovedný za to, čo sa na rezorte deje," skonštatoval Pellegrini.

Šéf poslaneckého klubu Smeru Martin Glváč nechcel Dankove rozhodnutie komentovať. "Má na to právo," odkázal pre HN.

Dankova SNS konštatuje, že chce, aby vychladli hlavy a zároveň ubezpečuje, že stredajšie kľúčové rokovanie bude bezproblémové.

Koaličná rada sa mala uskutočniť už v piatok, napokon pre zdravotné problémy premiéra Roberta Fica bola zrušená.

SaS: Danko vťahuje krajinu do politickej nestability

Na Dankov postoj zareagovala aj strana SaS, ktorá takéto správanie považuje za nezodpovedné.

"Na základe vlastnej neschopnosti vyriešiť škandál okolo rozdávania eurofondov na vedu a výskum odvolaním ministra školstva Petra Plavčana vyvolal Andrej Danko koaličnú krízu a vťahuje celú krajinu do politickej nestability. Tento negatívny trend je navyše umocnený jeho zbabelosťou postaviť sa k problému čelom,“ vyhlásili liberáli.

01 - Modified: 2024-04-25 15:16:59 - Feat.: - Title: Nový návrh SNS: mimovládky majú od stola rušiť úradníci 02 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 03 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 04 - Modified: 2024-04-24 14:51:34 - Feat.: - Title: Mazák na výbore k svojmu odvolaniu: Rebelujem, lebo to, čo robíte, nie je správne 05 - Modified: 2024-04-25 15:49:53 - Feat.: - Title: Bič SNS na mimovládky: Všemocný úradník s pečaťou hanby
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 04:23