www.naseslovensko.net
StoryEditor

Kotleba daroval Červenému krížu altánok. Neakceptovateľné, vyvodíme dôsledky, reaguje vedenie

14.08.2017, 17:10
Autor:
chocho
Kotlebovci využili pomoc Červenému krížu na svoj politický marketing.

"ĽS Naše Slovensko pomohla Červenému krížu," chvália sa kotlebovci na svojom oficiálnom straníckom webe. Podľa centrály Slovenského Červeného kríža, ktorá sídli v Bratislave, je to neakceptovateľné.

Šéf extrémistickej parlamentnej strany Marian Kotleba sa na hasičskej súťaži v Dolnej Strehovej stretol s pracovníčkami Miestneho spolku Slovenského Červeného kríža z Veľkého Krtíša. Tie mali pracovať v nevyhovujúcich podmienkach. Kotlebovci preto pre nich zakúpili veľký skladací altánok a odovzdali im ho. Popri tom sa Kotleba s dobrovoľníčkami vyfotografoval.

​Problémom je, že kotlebovci pomoc Červenému krížu využili na svoj politický marketing. Červený kríž sa pritom riadi princípmi nestrannosti a neutrality, čo pre HNonline.sk potvrdzuje v stanovisku aj generálna sekretárka Slovenského Červeného kríža Zuzana Rosiarová.

"Aj preto zásadne nespolupracujeme so žiadnou politickou stranou a nepodieľame sa na propagácii žiadnych politických strán a hnutí, ani ich činnosti a myšlienok, ktoré propagujú," vysvetľuje Rosiarová.

Ďalej dodáva, že vedenie Slovenského Červeného kríža vzniknutá situácia mrzí a je "následkom individuálneho ľudského zlyhania".

"To, čo sa stalo aj to, čo to vyvolalo, je pre Slovenský Červený kríž neakceptovateľné. Je to pre nás a našich členov veľké ponaučenie a z tejto situácie vyvodíme dôsledky," uzatvára v stanovisku Rosiarová.

Červený kríž je medzinárodná dobrovoľnícka organizácia zdravotníckej služby založená v roku 1863 na podnet švajčiarskeho spisovateľa Jeana Henriho Dunanta. Chráni životy, zdravie, dôstojnosť a znižuje utrpenie ľudí v núdzi v následku vojen, prírodných alebo technických katastrof a epidémií bez ohľadu na ich národnosť, pôvod, náboženstvo alebo politické názory.

01 - Modified: 2024-02-28 15:34:06 - Feat.: - Title: Slovenský Červený kríž predstavuje muža, ktorý ho nepodporí 02 - Modified: 2024-01-17 13:19:45 - Feat.: - Title: My Slovania spravíme zo západnej Európy trávnik. Od Tatier po La Manche, hrozil Radačovský v europarlamente 03 - Modified: 2024-01-15 09:34:56 - Feat.: - Title: Kotleba ohlásil prezidentskú kandidatúru, začína zbierať podpisy 04 - Modified: 2023-12-19 07:38:00 - Feat.: - Title: Medzinárodný výbor Červeného kríža sa musí stiahnuť z Nikaraguy 05 - Modified: 2023-12-12 05:37:24 - Feat.: - Title: Kate Forbesovú zvolili za novú predsedníčku Medzinárodnej federácie Červeného kríža a Červeného polmesiaca
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 09:18